Fişierul intrare/ieşire:teren2.in, teren2.outSursăCCEX 2009
AutorOvidiu MarcuAdăugată defilipbFilip Cristian Buruiana filipb
Timp execuţie pe test0.75 secLimită de memorie12288 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Teren2

Fermierul Tempi deţine un teren plan, îngrădit. Gardul este susţinut de N stâlpi cunoscuţi prin coordonatele lor. Consiliul Local al Fermierilor i-a pemis fermierului Tempi să-şi mărească suprafaţa terenului său prin mutarea unui singur stâlp cu o distanţă D spre una dintre direcţiile nord, sud, est sau vest.
Dată fiind harta iniţială a terenului să se determine suprafaţa maximă la care se poate ajunge prin modificarea locaţiei unui singur stâlp.

Date de intrare

Fişierul de intrare teren2.in conţine pe prima linie numerele naturale N şi D, separate prin spaţiu. Pe următoarele N linii este descrisă harta terenului. Pe fiecare dintre aceste N linii sunt scrise câte două numere intregi xi şi yi, separate prin spaţiu, reprezentând coordonatele stâlpului i. Stâlpii sunt daţi in ordinea in care apar în jurul terenului (în sensul acelor de ceasornic).

Date de ieşire

În fişierul de ieşire teren2.out va conţine o singură linie pe care va fi scris un număr cu 6 zecimale, reprezentând suprafaţa maximă la care se poate ajunge.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1 000 000
  • 1 ≤ D ≤ 10 000
  • Coordonatele stâlpilor se afla in intervalul [-30000, 30000]
  • Gardul se poate intersecta
  • Este permisa o eroare la rezultat de 10-6. Se recomanda afisarea cu 6 zecimale.

Exemplu

teren2.interen2.out
3 2
2 3
5 -1
2 -1
10.000000

Explicaţie

Stâlpul din poziţia (2, -1) este mutat in poziţia (0, -1). La suprafaţa iniţială de 6 unitaţi se mai adauga încă 4 unitaţi.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content