Fişierul intrare/ieşire:superp.in, superp.outSursăStelele Informaticii 2005, clasele 9-10
AutorMarius DumitranAdăugată de
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

SuperP

Dupa cum bine stiti Ileana Cosanzeana a fost pasionata inca de mica de numerele prime. De cand a aflat ce este un numar prim ea s-a tot jucat cu ele si mai ales i-a placut sa faca probleme cu numere prime pe care le-a dat tuturor din marele ei regat. Ileana a inventat si numerele SUPERPRIME. Ea considera ca un numar este SUPERPRIM daca el si orice prefix a lui sunt numere prime (373 e superprim pentru ca 3 e prim, 37 e prim si 373 e prim, iar 43 nu e superprim pentru ca 4 nu e prim). Ileana a crescut mare si a venit momentul in care trebuia sa-si gaseasca alesul. Multi printi din toate colturile lumii au venit s-o peteasca pe frumoasa Ileana dar n-au reusit sa-i descifreze codurile. In ziua de 29-7-2333 a venit si Fat Frumos la poarta regatului. Pe usa se aflau N ≤ 100 numere, fiecare mai mic decat 1012 acestea reprezentand renumitele coduri ale Ilenei. Ca sa intre in regat Fat Frumos trebuie, pentru fiecare cod, sa gaseasca cel mai mare SUPERPRIM ce poate fi format cu cifrele lui. Ajutati-l pe Fat Frumos sa intre in regat.

Cerinta

Pentru fiecare din cele N coduri gasiti cel mai mare numar SUPERPRIM ce poate fi format cu cifrele lui.

Date de Intrare

In fisierul superp.in se afla pe prima linie un numar intreg pozitiv N, reprezentand numarul de coduri de pe usa Ileanei, iar fiecare din urmatoarele N linii contine cate un cod.

Date de Iesire

Fisierul de iesire superp.out contine N linii, linia i continand un numar SUPERPRIM rezentand raspunsul pentru al i-lea cod al Ileanei.

Restrictii

  • 0 < N ≤ 100
  • Pentru fiecare cod va exista un numar superprim ce poate fi format cu cifrele lui
  • Codurile Ileanei sunt numere intregi din intervalul [1,1012]
  • Pentru 50% din teste codurile Ileanei sunt mai mici decat 108
  • Cifrele unui cod pot fi folosite in orice ordine la formarea unui numar SUPERPRIM si nu este obligatoriu ca numarul SUPERPRIM sa foloseasca toate cifrele codului respectiv.

Exemplu

superp.insuperp.out
4
321
13
357
22
31
31
73
2

Explicatie

321 nu e superprim pentru ca 321 e divizibil cu 3 la fel si orice numar format cu cele toate 3 cifre. Se vor putea forma doua superprime de doua cifre 31 si 23, asadar 31 va fi raspunsul fiind cel mai mare.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content