Fişierul intrare/ieşire:sticle.in, sticle.outSursăinfo-arena 1.0
AutorMihnea GiurgeaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Sticle

Dupa ce a impuscat toate geamurile, Geminski se intoarce acasa unde gaseste un bilet de la domnisoara C., in care scria : "Pe masa din bucatarie vei gasi N sticle de vin, dintre care exact una este otravita. Oricine bea din acea sticla va muri sigur in 24 de ore. Pana ma intorc acasa sa afli care este sticla otravita!"

Fiind foarte pasionat de animale, Geminski are pe balconul locuintei sale un numar practic nelimitat de chitosvarte. El vrea sa gaseasca sticla otravita testand sticlele de vin pe chitosvarte, insa doreste sa foloseasca cat mai putine animale posibil. Deasemenea, Geminski nu poate folosi aceeasi chitosvarta de mai multe ori, pentru ca domnisoara C. va sosi in mai putin de 47 de ore.

Cerinta

Scrieti un program care sa determine pentru un N dat numarul minim de chitosvarte necesar pentru a gasi sticla otravita.

Date intrare

Prima linie a fisierului de intrare sticle.in contine numarul de teste T. Urmatoarele T linii contin cate un numar N pe linie, reprezentand numarul de sticle pentru testul respectiv.

Date de iesire

Fisierul de iesire sticle.out va contine T linii, cu numarul cautat pe fiecare linie.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ N, T ≤ 50 000
  • Geminski are la dispozitie o singura zi
  • O singura chitosvarta poate bea din mai multe sticle in aceeasi zi
sticle.insticle.out
2
3
47
2
6

Explicatie: Pentru primul test, Geminski da de baut din sticlele 1 si 3 unei chitosvarte si din sticlele 2 si 3 urmatoarei chitosvarte. Daca prima sticla e otravita, moare doar prima chitosvarta, daca sticla a doua e otravita moare a doua, daca sticla a treia e otravita mor ambele. Al doilea test e ceva mai complicat...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content