Fişierul intrare/ieşire:sport2.in, sport2.outSursăLot Sovata 2014 Seniori Baraj 3
AutorRadu VoroneanuAdăugată dedariusdariusMarian Darius dariusdarius
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie131072 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Sport2

Dupa eşecul de la olimpiadă, Chuck Nirros şi-a găsit alinarea în minunatele sendvişuri de la OverWay. Conştient că se îngraşă, s-a decis să se înscrie la ore de sport cu un antrenor calificat. Antrenamentul se desfăşoară pe parcursul a T zile, în fiecare zi fiind prezenţi un număr diferit de elevi Ni. Antrenorul are un mod unic de a alege ordinea în care elevii vor folosi aparatele: la începutul fiecărei zile îşi va alege un număr natural nenul secret Ki, apoi elevii se aliniază într-un şir şi sunt numerotaţi de la stânga la dreapta începând cu 1, reprezentând cel mai din stânga elev, şi terminând cu Ni, reprezentând cel mai din dreapta elev. El începe ulterior să îi numere de la stânga la dreapta, iar când ajunge la unul dintre capete îşi continuă numărătoarea pornind din acel capăt şi continuând către capătul opus. Spre exemplu, pentru Ni=3, el va număra în felul următor: 1 2 3 3 2 1 1 2 3 3 2 1... . La fiecare Ki, elevul pe care se opreşte este eliminat complet din şir şi i se permite folosirea aparatelor de antrenament. Din păcate, Chuck Nirros nu cunoaşte numerele secrete, dar cunoaşte ordinea în care elevii au fost eliminaţi din şir.

Cerinta

Dându-se ordinea elevilor eliminaţi în fiecare din cele T zile, aflaţi cea mai mică valoare pe care o poate lua fiecare dintre numerele secrete Ki.

Date de intrare

Fişierul sport2.in conţine pe prima linie numărul de zile T. Următoarele 2 * T linii conţin ordinea în care elevii au fost eliminaţi în fiecare dintre cele T zile şi vor avea următoarea configuraţie:
- linia 2*i conţine numărul de elevi prezenţi la antrenament în ziua i, notat cu Ni.
- linia 2*i+1 conţine Ni numere naturale separate prin câte un spaţiu, reprezentând ordinea în care elevii au fost eliminaţi în ziua i. Evident, numerele de pe această linie sunt diferite două câte două.

Date de ieşire

Fişierul sport2.out conţine T numere natural nenule reprezentând valorile minime pe care le pot lua fiecare dintre numerele secrete Ki, câte una pe linie.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 1002
  • 1 ≤ N ≤ 42
  • Numerele secrete sunt numere naturale nenule.

Exemplu

sport2.insport2.out
2
2
2 1
6
2 4 6 3 1 5
2
2

Explicaţie

Pentru prima zi un alt raspuns posibil este 3, dar nu este minimal.
Pentru a doua zi, şirul elevilor va arăta în modul următor:
1 2 3 4 5 6 – la început
1 3 4 5 6 – dupa ce sunt număraţi 1 2
1 3 5 6 – dupa ce sunt număraţi 3 4
1 3 5 – dupa ce sunt număraţi 5 6
1 5 – dupa ce sunt număraţi 5 3
5 – dupa ce sunt număraţi 1 1

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?