Fişierul intrare/ieşire:sort.in, sort.outSursăONI 2007, clasa 8
AutorAdrian Nita, Maria NitaAdăugată depeanutzAndrei Homorodean peanutz
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie5120 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Sort

Primaria orasului ONI a facut un contract cu firma Gigel SRL in vederea amenajarii gardului Gradinii Botanice. Seful firmei a constatat ca gardul cu pricina este format doar din trei tipuri de scanduri care sunt aranjate fara nicio regula. Fiind un tip cu gust estetic, si-a propus sa rearanjeze scandurile astfel incat gardul sa contina scandurile grupate astfel: primele sa fie scandurile de prima dimensiune (cea mai mica), apoi cele mijlocii, iar ultimele sa fie cele de dimensiunea cea mai mare. Echipa care a fost desemnata sa execute lucrarea are un singur muncitor care doreste sa stie care este numarul minim de schimbari pe care ar trebui sa le faca astfel incat sa rezolve problema si scandurile sa fie ordonate asa precum a decis seful firmei. Operatia de schimbare consta in alegerea a doua scanduri diferite si asezarea uneia in locul celeilalte.

Cerinta

Dandu-se un numar N ce reprezinta numarul de scanduri care alcatuiesc gardul, precum si modul in care sunt aranjate scandurile in gard, sa se determine care este numarul minim de schimbari ce trebuie realizat astfel incat gardul sa aiba scandurile aranjate crescator. Scandurile sunt codificate in functie de dimensiune prin valorile 1, 2 si 3.

Date de intrare

Fisierul sort.in contine pe prima linie un numar natural N. Pe a doua linie sunt N valori 1, 2 sau 3 separate prin cate un spatiu ce reprezinta modul de asezare a scandurilor in gardul gradinii.

Date de iesire

Fisierul sort.out va contine un numar care reprezinta numarul minim de schimbari ce trebuie realizate pentru a aranja gardul astfel incat sa fie ordonat crescator.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 1000

Exemplu

sort.insort.out
10
1 3 1 2 2 3 1 3 2 1
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content