Fişierul intrare/ieşire:soldati.in, soldati.outSursăStelele Informaticii 2005, clasele 9-10
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.35 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Soldati

N soldati sunt asezati in linie, de la stanga la dreapta. O parte dintre soldati au fata indreptata catre dreapta, ceilalti catre stanga. In fiecare unitate de timp (incepand de la momentul de timp 0), daca 2 soldati de pe pozitii consecutive se uita unul catre celalalt (soldatul de pe pozitia din stanga se uita catre dreapta, iar soldatul de pe pozitia din dreapta se uita catre stanga), atunci ei se intorc in directii opuse (cel din stanga se intoarce cu fata catre dreapta, iar cel din dreapta se intoarce cu fata catre stanga). Toate perechile de soldati care se afla fata in fata se intorc in directii opuse simultan (in aceeasi unitate de timp). In mod evident, dupa un anumit numar de unitati de timp, nu vor mai exista perechi de soldati care se afla fata in fata (si, deci, nu se vor mai efectua intoarceri).

Cerinta

Scrieti un program care determina dupa cate unitati de timp nu se mai efectueaza intoarceri.

Date de intrare

Prima linie a fisierului soldati.in contine numarul intreg T reprezentand numarul de teste din fisier. Pe urmatoarele T linii se afla cate un sir de caractere din multimea {<, >}, care nu contine spatii si care este terminat cu caracterul de sfarsit de linie. Un caracter < denota un soldat cu fata indreptata spre stanga, iar un caracter > denota un soldat cu fata indreptata spre dreapta. Caracterele care descriu soldatii sunt scrise pe linie in ordinea in care se afla soldatii asezati in sir (de la stanga la dreapta).

Date de iesire

Pentru fiecare din cele T teste, afisati in fisierul de iesire soldati.out o linie care contine un numar intreg, reprezentand numarul de unitati de timp dupa care nu se mai efectueaza nici o intoarcere in cazul testului respectiv.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ T ≤ 10
  • Pe o linie se afla maxim 100 000 de caractere din multimea {<,>}
  • Pentru 20% din fisierele de test sirurile vor avea maxim 1 000 de caractere

Exemplu:

soldati.insoldati.out
3
<<<>>>
>>>><
>>><<<
0
4
5
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content