Fişierul intrare/ieşire:smen.in, smen.outSursăWinter Challange, Runda 01, clasele 9-10
AutorBogdan Alexandru StoicaAdăugată defireatmyselfBogdan-Alexandru Stoica fireatmyself
Timp execuţie pe test0.25 secLimită de memorie29762 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Smen

Varu este un tanar dornic de afirmare si nu se da inapoi de la nicio sarcina ce-i este incredintata. Zilele trecute a primit o tema mai ciudata de la profesorul lui de matematica. El are un sir de N numere naturale (nu neaparat distincte) pe care poate efectua urmatoarea operatie: la un anumit pas alege un elemetul i al sirului pe care poate sa-l creasca sau sa-l scada cu o unitatie. Aplicand acesta metoda asupra unor anumite elemente din sir, Varu este pus sa obtina (printr-un numar minim de operatii) cel putin K elemente distincte, care sa apartina intervalului [A, B].
Cum de data aceasta intuitia lui nu-l mai poate ajuta, va cere ca pornind de la sirul initial, sa-i construiti un alt sir care sa respecte cerintele profesorului sau.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului smen.in se afla N, K, A si B cu semnificatiile din enunt. Pe urmatoarea linie se afla cele N numere ale sirului initial separate prin cate un spatiu.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului smen.out se va afla numarul minim de operatii prin care se obtine un sir ce respecta cerintele din enunt. Pe a doua linie se vor afla N numere, separate prin cate un spatiu, reprezentand una din posibilele solutii optime.

Restrictii

  • 1KN200
  • -200AB200
  • fiecare element al sirului initial nu va depasi valoarea 200
  • unui element i se poate aplica mai mult de o operatie
  • daca raspundeti corect la prima cerinta veti primi 4 puncte pe testul respectiv, iar daca raspundeti corect la ambele cerinte veti primi 10 puncte

Exemplu

smen.insmen.out
5 4 0 3
2 1 2 1 2
2
2 0 2 1 3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content