Mai intai trebuie sa te autentifici.
Diferente pentru problema/simulare intre reviziile #35 si #13
Diferente intre titluri:
Simulare
simulare
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="simulare") ==
Deoarece anul trecut nu ati reusit sa-l ajutati pe'Hektor':http://www.infoarena.ro/problema/hektorsa treaca bacul, el este nevoit sa-l dea si anul acesta. Vreme trece, vreme vine si s-au apropiat simularile. Anul trecut, Hektor nu a invatat pentru simularea la romana pentru ca a zis atunci ca mult mai este pana la bac si ca are timp destul sa invete (evident, acesta s-a inselat). Tara in care locuieste Hektor are forma unui arbore cu<tex>N</tex>noduri. Deoarece acesta este un interlop cu relatii internationale, el cunoaste cate o profesoara de romana in fiecare nod al tarii care ii poate da cate un comentariu de invatat pentru simulare. Fiecare comentariu este caracterizat de doua numere<tex>S</tex>si<tex>E</tex>,<tex>S</tex>reprezentand shukarimea comentariului (frumusetea acestuia cat si valoarea sa stilistica), iar<tex>E</tex>reprezentand efortul necesar de a-l toci. Mai sunt fix<tex>M</tex>zile pana la simulare, iar Hektor isi stie programul struna. Pentru fiecare zi<tex>i</tex>din cele<tex>M</tex>, el are niste afaceri de indeplinit, astfel acesta fiind nevoit sa se deplaseze din nodul<tex>x_i</tex>in nodul<tex>y_i</tex>. Deoarece, anul acesta, Hektor este pus pe invatat, ci nu numai pe afaceri murdare, el ar vrea sa stie care e shukarimea maxima totala pe care ar putea sa o obtina daca el ar putea lua niste comentarii de pe drumul de la nodul<tex>x_i</tex>la nodul<tex>y_i</tex>cu proprietatea ca efortul lor de invatare total este cel mult egal cu<tex>Emax_i</tex>(el isi devota putin timp pentru a invata, dar totusi are si niste afaceri mult mai importante de rezolvat si nu isi permite sa se oboseasca prea tare cu invatatul).
Deoarece anul trecut nu ati reusit sa-l ajutati pe Hektor sa treaca bacul, el este nevoit sa-l dea si anul acesta. Vreme trece, vreme vine si s-au apropiat simularile. Anul trecut, Hektor nu a invatat pentru simularea la romana pentru ca a zis atunci ca mult mai este pana la bac si ca are timp destul sa invete (evident, acesta s-a inselat). Tara in care locuieste Hektor are forma unui arbore cu $N$ noduri. Deoarece acesta este un interlop cu relatii internationale, el cunoaste cate o profesoara de romana in fiecare nod al tarii care ii poate da cate un comentariu de invatat pentru simulare. Fiecare comentariu este caracterizat de douna numere $s$ si $e$, $s$ reprezentand shukarimea comentariului (frumusetea acestuia cat si valoarea sa stilistica), iar $e$ reprezentand efortul necesar de al toci. Mai sunt fix $M$ zile pana la simulare, iar Hektor isi stie progrmul struna. Pentru fiecare zi $i$ din cele $M$, el are niste afaceri de indeplinit, astfel acesta fiind nevoit sa se deplaseze din nodul $x ~i~$ in nodul $y ~i~$. Deoarece, anul aceste, Hektor este pus pe invatat, ci nu numai pe afaceri murdare, el ar vrea sa stie care e shukarimea maxima totala pe care ar putea sa o obtina daca el ar putea lua niste comentarii de pe drumul de la nodul $x ~i~$ la nodul $y ~i~$ cu proprietatea ca efortul lor de invatare total este cel mult egal cu $Emax ~i~$ (el isi devota putin timp pentru a invata, dar totusi are si niste afaceri mult mai importante de rezolvat si nu isi permite sa se oboseasca prea tare cu invatatul).
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $simulare.in$ contine pe prima linie numerele $N$ si $M$. Pe urmatoarele $N$ linii se afla cate doua numere naturale<tex>S_i</tex>si<tex>E_i</tex>ce reprezinta shukarimea si efortul de invatare al comentariului din nodul $i$. Pe urmatoarele $N-1$ linii se afla cate doua numere naturale $x$ si $y$ cu semnificatia ca exista o muchie intre nodurile $x$ si $y$. Pe urmatoarele $M$ linii se afla cate trei numere naturale<tex>x_i</tex>,<tex>y_i</tex>si<tex>Emax_i</tex>.
Fişierul de intrare $simulare.in$ contine pe prima linie numerele $N$ si $M$. Pe urmatoarele $N$ linii se afla cate doua numere naturale $s ~i~$ si $e ~i~$ ce reprezinta shukarimea si efortul de invatare al comentariului din nodul $i$. Pe urmatoarele $N-1$ linii se afla cate doua numere naturale $x$ si $y$ cu semnificatia ca exista o muchie intre nodurile $x$ si $y$. Pe urmatoarele $M$ linii se afla cate trei numere naturale $x ~i~$, $y ~i~$ si $Emax ~i~$.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $simulare.out$ trebuiesa se afle$M$ linii, pe linia $i$ fiind suma shukarimii maxima posibila a unei submultimi de comenatrii de pe drumul de la nodul<tex>x_i</tex>la nodul<tex>y_i</tex>cu propietatea ca suma eforturilor acestora este mai mica sau egala cu<tex>Emax_i</tex>.
În fişierul de ieşire $simulare.out$ contine $M$ linii, pe linia $i$ fiind suma shukarimii maxima posibila a unei submultimi de comenatrii de pe drumul de la nodul $x ~i~$ la nodul $y ~i~$ cu propietatea ca suma eforturilor acestora este mai mica sau egala cu $Emax ~i~$.
h2. Restricţii * $1 ≤ N ≤ 2000$ * $1 ≤ M ≤ 20000$
* $1 ≤$<tex>Emax_i</tex>$≤ 1000$ * $1 ≤$<tex>s_i</tex>≤$1.000.000$
* $1 ≤ Emax ~i~ ≤ 1000$ * $1 ≤ s ~i~ ≤ 1.000.000$
h2. Exemplu
8 |
h3. Explicaţie ...
== include(page="template/taskfooter" task_id="simulare") ==