Fişierul intrare/ieşire:semipal.in, semipal.outSursăONIS 2015, Runda 1
AutorMihai Nitu, Murtaza Alexandru, Vlad CostinAdăugată deThe_Viper_The_Mountain_And_The_ImpUNIBUC Impaler-009 Challenge costyv87 The_Viper_The_Mountain_And_The_Imp
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Por Costel si Semipalindroamele

Programatorul nostru in devenire, Por Costel, tocmai s-a intors din tabara de programare de la Petrozaporksk. Acolo a invatat multe lucruri: cum sa fiarba un cocean de porumb, cum sa foloseasca tastatura sa se scarpine pe burta etc. Parca isi aminteste si o problema de programare:

Se defineste un semipalindrom ca fiind un cuvant c pentru care exista un subcuvant w astfel incat w este prefix al lui c iar w_r(cuvantul invers) este suffix al lui c.

De exemplu ‘ababba’ este semipalindrom deoarece exista un subcuvant ‘ab’ prefix al cuvantului iar ‘ba’ este sufix al cuvantului.

Considerand doar semipalindroamele care contin literele ‘a’ si ‘b’, problema cerea sa gasiti al K-lea lexicografic semipalindrom de lungime N.
Por Costel nu isi aminteste daca enuntul era exact asa la Petrozaporksk, dar totusi problema i se pare interesanta si va roaga sa il ajutati cu ea.

Date de intrare

Fişierul de intrare semipal.in va contine pe prima linie numarul T, numarul de teste, iar pe urmatoarele T linii cate doua numere, N si K.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire semipal.out va contine T linii, pe linia i aflanduse raspunsul la al i-lea test.

Restricţii

  • 1T3000
  • 2N63
  • 1K ≤ numarul de semipalindroame de lungime N

Exemplu

semipal.insemipal.out
2
5 1
5 14
aaaaa
bbabb
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content