Fişierul intrare/ieşire:secv2.in, secv2.outSursăpreONI 2004
AutorMircea Bogdan PasoiAdăugată de
Timp execuţie pe test0.075 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Secventa 2

Testele pentru aceasta problema nu sunt destul de bine construite pentru a departaja corect solutii ineficiente sau gresite.
Intra aici daca vrei sa ne ajuti sa imbunatatim calitatea testelor pentru aceasta problema!

Gigel s-a decis sa devina olimpic la informatica, poate asa va reusi sa-si rezolve singur problemele, si nu va mai cere ajutorul vostru! La ora de informatica, profesoara lui i-a dat sa rezolve problema secventei de suma maxima: "Gigele, eu iti dau un sir de N numere intregi, iar tu trebuie sa gasesti o secventa (adica un subsir de numere care apar pe pozitii consecutive in sirul initial) cu suma elementelor maxima!". Dupa vreo 30 de minute, Gigel s-a ridicat mandru si a zis: "Am gasit algoritmul de complexitate optima, doamna profesoara!"
Ca tema pentru acasa Gigel are de rezolvat aproape aceeasi problema: trebuie sa gaseasca secventa de suma maxima de lungime cel putin K!

Cerinta

Gigel inca nu stie destul de multa informatica ca sa poata rezolva aceasta problema, dar poate il ajutati voi! Scrieti un program care rezolva problema din tema lui Gigel.

Date de intrare

Fisierul de intrare secv2.in contine pe prima linie numerele N si K, separate prin spatiu. Pe cea de a doua linie se afla elementele sirului separate prin cate un spatiu.

Date de iesire

Fisierul de iesire secv2.out trebuie sa contina o singura linie cu trei numere: pozitia de inceput si de sfarsit a secventei de suma maxima de lungime cel putin K si suma secventei.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ K ≤ N ≤ 50.000
  • Elementele din vector sunt numere intregi din intervalul [-25.000, 25.000]

Exemplu

secv2.insecv2.out
8 3
0 -6 2 1 4 -1 3 -5
3 7 9
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content