Diferente pentru problema/sase49 intre reviziile #9 si #15

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="sase49") ==
Andrei, un impatimit al jocurilor de noroc studiaza o varianta diferita a jocului 6 din 49. In aceasta versiune se afiseaza initial 49 numere naturale din intervalul *[1, 16]*. Apoi se extrag 6 numere dintre acestea, nu neaparat distincte. Andrei castiga daca poate ghici inainte de extragere aceste 6 numere.
Andrei, un impatimit al loteriei studiaza o varianta diferita a jocului 6 din 49. In aceasta versiune se afiseaza initial 49 numere naturale din intervalul *[1, 16]*. Apoi se extrag 6 numere dintre acestea, nu neaparat distincte. Andrei castiga daca poate ghici inainte de extragere aceste 6 numere.
El considera ca probabilitatea ca o multime de 6 numere sa fie extrase este direct proportionala cu cel mai mare divizor comun al acelor 6 numere. Astfel el se uita la un sir de 49 numere si vrea sa aleaga 6 dintre ele, nu neaparat distincte, astfel incat cel mai mare divizor comun al numerelor alese sa fie cat mai mare. In cazul in care solutia nu este unica, el doreste sa aleaga acea solutie care are cel mai mic numar cat mai mic. In caz ca exista mai multe solutii cu cel mai mic numar identic, se prefera cea care are cel de-al doilea cel mai mic numar minim, si asa mai departe.
El considera ca probabilitatea ca o multime de 6 numere sa fie extrase este direct proportionala cu cel mai mare divizor comun al acelor 6 numere. Astfel el se uita la un sir de 49 numere si vrea sa aleaga 6 dintre ele, nu neaparat distincte, astfel incat cel mai mare divizor comun al numerelor alese sa fie cat mai mare. In cazul in care solutia nu este unica, el doreste sa aleaga solutia care reprezinta un sir minim lexicografic.
h2. Date de intrare
h2. Restricţii
* T ≤ 20
* Un sir (x{~1~},x{~2~}...x{~K~}) este mai mic din punct de vedere lexicografic decat un alt sir (y{~1~},y{~2~}...y{~K~}) daca exista o pozitie p astfel incat x{~p~} < y{~p~} si x{~1~} = y{~1~}, x{~2~} = y{~2~} ... x{~p-1~} = y{~p-1~}.
 
h2. Exemplu

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
9896