Diferente pentru problema/sase49 intre reviziile #2 si #15

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="sase49") ==
Andrei, un impatimit al jocurilor de noroc joaca o varianta diferita a jocului 6 din 49. In aceasta versiune se extrag aleator 49 numere naturale din intervalul [1, 16]. Anjdrei considera ca probabilitatea ca o multime de 6 numere sa apara este direct proportionala cu cel mai mare divizor comun al acelor 6 numere. Astfel el se uita la un sir de 49 numere si vrea sa aleaga 49 dintre ele, nu neaparat distincte, astfel incat cel mai mare divizor comun al numerelor alese sa fie cat mai mare. In cazul in care solutia nu este unica, el doreste sa aleaga acea solutie care are cel mai mic numar cat mai mic. In caz ca exista mai multe solutii cu cel mai mic numar identic, se prefera cea care are cel de-al doilea cel mai mic numar minim, si asa mai departe.
Andrei, un impatimit al loteriei studiaza o varianta diferita a jocului 6 din 49. In aceasta versiune se afiseaza initial 49 numere naturale din intervalul *[1, 16]*. Apoi se extrag 6 numere dintre acestea, nu neaparat distincte. Andrei castiga daca poate ghici inainte de extragere aceste 6 numere.
 
El considera ca probabilitatea ca o multime de 6 numere sa fie extrase este direct proportionala cu cel mai mare divizor comun al acelor 6 numere. Astfel el se uita la un sir de 49 numere si vrea sa aleaga 6 dintre ele, nu neaparat distincte, astfel incat cel mai mare divizor comun al numerelor alese sa fie cat mai mare. In cazul in care solutia nu este unica, el doreste sa aleaga solutia care reprezinta un sir minim lexicografic.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $sase49.in$ contine pe prima linie numarul de teste *T*. Urmatoarele T linii contin cate 49 numere din intervalul [6, 49].
Fişierul de intrare $sase49.in$ contine pe prima linie numarul de teste *T*. Urmatoarele *T* linii contin cate 49 numere din intervalul *[1, 16]*.
h2. Date de ieşire
h2. Restricţii
* T ≤ 20
* Un sir (x{~1~},x{~2~}...x{~K~}) este mai mic din punct de vedere lexicografic decat un alt sir (y{~1~},y{~2~}...y{~K~}) daca exista o pozitie p astfel incat x{~p~} < y{~p~} si x{~1~} = y{~1~}, x{~2~} = y{~2~} ... x{~p-1~} = y{~p-1~}.
 
h2. Exemplu
  3 3 3 3 12 12
|
h3. Explicaţie
 
...
== include(page="template/taskfooter" task_id="sase49") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
9896