Pagini recente » Atasamentele paginii Profil diac_paul | Diferente pentru prosoft-2016 intre reviziile 7 si 8 | Diferente pentru problema/fences intre reviziile 5 si 21 | Atasamentele paginii Tournament | Diferente pentru problema/rmq intre reviziile 15 si 16
Diferente pentru
problema/rmq intre reviziile
#15 si
#16
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
Problema se poate rezolva brut-force, cu complexitatea O(N*M), pentru fiecare interogare parcurgem tot intervalul si afisam minimul. Aceasta rezolvare obtine $30$ de puncte. O sursa care foloseste aceasta abordare gasiti "aici":http://infoarena.ro/job_detail/148408?action=view-source
Putem de asemenea rezolva problema folosind un arbore de intervale. ( vezi problema "Arbori de intervale":http://infoarena.ro/problema/arbint ). Aceasta idee are complexitatea $O(NlogN+MlogN)$ si ar trebui sa obtina $60-70$ de puncte. O sursa care foloseste arbori de intervale gasiti "aici":http://infoarena.ro/job_detail/148285?action=view-source.
Pentru a obtine $100$ de puncte, vom folosi o idee mai simpla decat cea cu arbori de intervale si anume vom folosi algoritmul de Range minimum query care are poate fi redus la complexitatea $O(NlogN + M)$.
Pentru a obtine $100$ de puncte, vom folosi o idee mai simpla decat cea cu arbori de intervale si anume vom folosi algoritmul de Range minimum query care poate fi redus la complexitatea $O(NlogN + M)$.
O descriere mai pe larg a acestui algoritm gasiti "aici":http://infoarena.ro/preoni-2007/runda-2/solutii la problema $Plantatie$.
Un alt articol interesant este "acesta":http://www.topcoder.com/tc?module=Static&d1=tutorials&d2=lowestCommonAncestor unde este descris atat algoritmul RMQ cat si folosirea lui in determinarea LCA-ului (Lowest Common Ancestor).
Sursa care foloseste aceasta abordare o gasiti "aici":http://infoarena.ro/job_detail/148283?action=view-source.
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.