Fişierul intrare/ieşire:rez.in, rez.outSursăLot Orastie 2004
AutorDoru Popescu AnastasiuAdăugată defanache99Constantin-Buliga Stefan fanache99
Timp execuţie pe test2 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Rez

Într-o rezervaţie există n bananieri codificaţi prin numerele 1, 2, …, n şi /2 maimuţe. Pentru a face viaţa maimuţelor mai plăcută, oamenii care au în grijă rezervaţia leagă cu sârmă bananierii între ei, astfel încât orice doi bananieri să fie legaţi între ei printr-o singură sârmă. După această operaţie, încep certurile între maimuţele din rezervaţie, datorită faptului că atunci când pe aceeaşi sârmă se află două maimuţe care merg în sens opus, nici una dintre ele nu vrea să dea înapoi. După multe ore de studiu directorul rezervaţiei găseşte soluţia salvatoare, prin care orice maimuţă poate să se deplaseze la orice bananier (indiferent de bananierul în care se găseşte) astfel încât sârmele pe care le foloseşte ea să nu mai fie folosite de nici o altă maimuţă. Pentru a pune în aplicare ideea sa, directorul dă ca sarcină subalternilor vopsirea sârmelor în aşa fel încât fiecare maimuţă să se deplaseze numai pe culoarea sa.

Scrieţi un program care să determine o modalitate de vopsire a sârmelor pe care se vor deplasa maimuţele, conform soluţiei directorului.

Date de intrare

Fişierul de intrare rez.in conţine pe prima linie numărul natural n.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire rez.out va conţine (n-1)/2 linii, pe fiecare linie se vor afla câte n+1 numere separate prin câte un spaţiu, reprezentând ordinea pomilor pe care poate să-i viziteze câte o maimuţă, după care să se întoarcă la pomul de la care a plecat.

Restricţii

  • 3 ≤ n ≤ 4001
  • n este număr impar
  • Solutia nu este unica. Se cere o singura solutie.

Exemplu

rez.inrez.out
5
1 2 3 4 5 1
1 3 5 2 4 1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?