Diferente pentru problema/reteta2 intre reviziile #5 si #17

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="reteta2") ==
Mama mea este profesoară de informatică, dar îi place foarte mult să gătească. Recent am descoperit caietul ei de reţete, care arată foarte neobişnuit. Fiecare reţetă este scrisă pe un singur rând pe care sunt precizate produsele folosite, cantităţile, precum şi ordinea în care se execută operaţiile. De exemplu:
(unt $50$ zahar $250$ ou $4$) $5$
ceea ce înseamnă că se amestecă $50$ grame unt cu $250$ grame zahăr şi cu $4$ ouă timp de $5$ minute. Pentru fiecare produs mama foloseşte întotdeauna aceeaşi unitate de măsură, aşa că unităţile de măsură nu mai sunt precizate. Numele produsului este scris întotdeauna cu litere mici, iar produsele şi cantităţile sunt separate prin spaţii (unul sau mai multe). Produsele care se amestecă împreună sunt încadrate între paranteze rotunde; după paranteza rotundă închisă este specificat timpul de preparare.
Mama mea este profesoară de informatică, dar îi place foarte mult să gătească. Recent am descoperit caietul ei de reţete, care arată foarte neobişnuit. Fiecare reţetă este scrisă pe un singur rând pe care sunt precizate produsele folosite, cantităţile, precum şi ordinea în care se execută operaţiile. De exemplu: (unt $50$ zahar $250$ ou $4$) $5$
ceea ce înseamnă că se amestecă $50$ grame unt cu $250$ grame zahăr şi cu $4$ ouă timp de $5$ minute.
 
* Pentru fiecare produs mama foloseşte întotdeauna aceeaşi unitate de măsură, aşa că unităţile de măsură nu mai sunt precizate.
* Numele produsului este scris întotdeauna cu litere mici, iar produsele şi cantităţile sunt separate prin spaţii (unul sau mai multe).
* Produsele care se amestecă împreună sunt încadrate între paranteze rotunde; după paranteza rotundă închisă este specificat timpul de preparare.
 
Evident, mama are şi reţeţe mai complicate:
(((zahar $100$ ou $3$) $5$ unt $100$ nuca $200$) $4$ (lapte $200$ cacao $50$ zahar $100$ ) $3$ ) $20$
Să traducem această reţetă: se amestecă $100$ grame zahăr cu $3$ ouă timp de cinci minute; apoi se adaugă $100$ grame unt şi $200$ grame nucă, amestecând totul încă $4$ minute. Se amestecă $200$ ml lapte cu $50$ grame de cacao şi $100$ grame zahăr timp de $3$ minute, apoi se toarnă peste compoziţia precedentă şi se amestecă totul timp de $20$ minute.
Observaţi că înainte sau după parantezele rotunde pot să apară sau nu spaţii.
(((zahar $100$ ou $3$) $5$ unt $100$ nuca $200$) $4$ (lapte $200$ cacao $50$ zahar $100$ ){$3$}){$20$}
Să traducem această reţetă: se amestecă $100$ grame zahăr cu $3$ ouă timp de cinci minute; apoi se adaugă $100$ grame unt şi $200$ grame nucă, amestecând totul încă $4$ minute. Se amestecă $200$ ml lapte cu $50$ grame de cacao şi $100$ grame zahăr timp de $3$ minute, apoi se toarnă peste compoziţia precedentă şi se amestecă totul timp de $20$ minute.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $reteta.in$ conţine pe prima linie un şir de caractere care reprezintă o reţetă.
Fişierul de intrare $reteta2.in$ conţine pe prima linie un şir de caractere care reprezintă o reţetă.
h2. Date de ieşire
Fişierul de ieşire $reteta2.out$  va conţine pe prima linie timpul total necesar pentru prepararea reţetei. Pe următoarele linii sunt scrise ingredientele în ordine lexicografică (ordinea din dicţionar), câte un ingredient pe o linie. Pentru fiecare ingredient este specificat numele urmat de un spaţiu apoi de cantitatea totală necesară.
Fişierul de ieşire $reteta2.out$ va conţine pe prima linie timpul total necesar pentru prepararea reţetei. Pe următoarele linii sunt scrise ingredientele în ordine lexicografică (ordinea din dicţionar), câte un ingredient pe o linie. Pentru fiecare ingredient este specificat numele urmat de un spaţiu apoi de cantitatea totală necesară.
h2. Restricţii
* $1$ ≤ Lungimea unei reţete ≤ $1000$
* $1$ ≤ Numărul de ingrediente ≤ $100$
* Numele unui ingredient este scris cu maxim $20$ litere mici ale alfabetului englez.
* Timpii de preparare sunt numere naturale $le; $100$
* Cantităţile specificate în reţete sunt numere naturale $le; $1000$
* Pentru determinarea corectă a timpului total se acordă $30$% din punctajul pe test; pentru determinarea  corectă a timpului total şi afişarea corectă a ingredientelor (ordonate lexicografic) se acordă integral punctajul pe test.
* Timpii de preparare sunt numere naturale < $100$
* Cantităţile specificate în reţete sunt numere naturale < $1000$
* Pentru determinarea corectă a timpului total se acordă $30$% din punctajul pe test; pentru determinarea corectă a timpului total şi afişarea corectă a ingredientelor (ordonate lexicografic) se acordă integral punctajul pe test.
* Inainte sau după parantezele rotunde pot să apară sau nu spaţii.
h2. Exemplu
table(example). |_. reteta2.in |_. reteta2.out |
|(((zahar $100$ ou $3$) $5$ unt $100$ nuca $200$ ) $4$ (lapte $200$ cacao $50$ zahar $100$) $3$ ) $20$
|(((zahar $100$ ou $3$) $5$ unt $100$ nuca {$200$}) $4$ (lapte $200$ cacao $50$ zahar {$100$}){$3$}){$20$}
| $32$
cacao $50$
lapte $200$

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3949