Fişierul intrare/ieşire:restante.in, restante.outSursăpreONI 2008 Runda 3
AutorDaniel PasailaAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.15 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Restante

Wef si Astro au multe restante la facultate si au hotarat sa mearga intr-un local sa consume suc natural de portocale. Cand au primit nota de plata, au observat ca pe nota apar N cuvinte formate din litere mici ale alfabetului latin. Wef spune ca unele cuvinte nu sunt originale si il provoaca pe Astro sa gaseasca numarul de cuvinte originale. Un cuvant A este original daca nu exista un alt cuvant B scris pe nota de plata caruia daca ii permutam literele intr-o anumita ordine obtinem cuvantul A. De exemplu daca pe lista am avea scrise cuvintele abc, cba si bbb, singurul cuvant original este bbb. Celelalte doua cuvinte se pot obtine unul din celalalt schimband ordinea literelor.

Date de intrare

Fisierul de intrare restante.in contine pe prima linie numarul N avand semnificatia din enunt. Apoi urmeaza cele N cuvinte de pe nota de plata, fiecare cuvant avand maxim 16 caractere.

Date de iesire

In fisierul de iesire restante.out se afla pe prima linie numarul NR, reprezentand numarul de cuvinte originale de pe nota de plata.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 36000
  • Fiecare cuvant are maxim 16 caractere

Exemplu

restante.inrestante.out
3
abc
cba
bbb
1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content