Fişierul intrare/ieşire:razboi2.in, razboi2.outSursăLista lui Francu
AutorCristian CadarAdăugată degabitzish1Gabriel Bitis gabitzish1
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Razboi 2

In timpul razboiului, impartirea hranei poate crea numeroase probleme. Se stie ca fiecare soldat poate cara un anumit numar de pachete de hrana. Pentru a nu se crea conflicte, soldatii trebuie impartiti in b bastioane, astfel incat, in cazul distrugerii primelor d bastioane (pentru orice d de la 0 la b-1) proviziile de hrana din bastionul d+1 sa poata fi impartite in mod exact la numarul de soldati ramasi.

Cerinta

Dandu-se N soldati, acestia trebuie impartiti in b bastioane, bastioane ce vor fi plasate de-a lungul frontului de lupta.

Date de intrare

In fisierul razboi2.in se afla pe prima linie N, iar pe linia urmatoare se gasesc N valori reprezentand numarul de pachete de hrana carate de fiecare soldat.

Date de iesire

Fisierul razboi2.out va contine b linii ( b numarul de bastioane).Pe linia i se vor scrie datele despre bastionul i. Datele despre un bastion vor fi de forma xi1, xi2, ..., xir, unde i1, i2, ...., ir sunt soldatii grupati in respectivul bastion.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 1000
  • Un soldat va cara cel putin un pachet de hrana si cel mult 1000 de pachete

Exemplu

razboi2.inrazboi2.out
6
4 2 3 9 10 3
9 3
4
10 2
3

Explicatie

Avem 6 soldati care cara cantitatile 4, 7, 3, 9, 10 si respectiv 3 pachete de hrana. Acestia au fost impartiti in 4 bastioane, astfel: In primul bastion se afla 2 soldati,unul carand 9 pachete de hrana, sicelalalt 3 pachete. Analog in bastionul 2 se afla un singur soldat care cara 4 pachete, in bastionul 3 se afla 2 soldati ce cara 10 respectiv 2 pachete, iar in bastionul 4 se afla un singur soldat ce cara 3 pachete.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content