Fişierul intrare/ieşire:puteri4.in, puteri4.outSursăONI 2014 Clasa a 10-a
AutorCosmin-Mihai TutunaruAdăugată depop_bogdanBogdan Pop pop_bogdan
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Puteri4

Nu e un secret pentru nimeni faptul că Mireluş se antrenează în timpul liber cu probleme de algoritmică. De curând a aflat că un număr natural N, pentru care există două numere naturale nenule A şi B (B>1) astfel încât N = AB, se numeşte putere. Mireluş şi-a propus să determine numărul de puteri din intervalul [X, Y], unde X şi Y sunt numere naturale nenule.

Cum probabil v-aţi imaginat deja, Mireluş nu a reuşit să rezolve această problemă şi a decis să ceară ajutorul Olimpiei D’Info. Pentru a fi sigur că nici ea nu greşeşte, i-a dat un set de intervale şi i-a cerut să determine pentru fiecare interval numărul de puteri corespunzător.

Cerinta

Dându-se numărul de intervale T şi pentru fiecare dintre cele T intervale cele două extremităţi, determinaţi numărul de puteri corespunzător fiecărui interval dat de Mireluş Olimpiei.

Date de intrare

Fişierul de intrare puteri.in conţine pe prima linie numărul de intervale T, iar pe fiecare dintre următoarele T linii câte 2 numere naturale nenule X Y, separate prin exact un spaţiu, reprezentând extremităţile intervalelor.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire puteri.out va conţine T linii. Pe linia i va fi scris numărul de puteri care aparţin celui de al i-lea interval din fişierul de intrare.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 131
  • 1 ≤ X ≤ Y ≤ 1018
  • Intervalul [X, Y] conţine şi numerele X şi Y.
  • Pentru 10% din teste Y ≤ 5.000
  • Pentru alte 25% din teste Y ≤ 100.000
  • Pentru alte 20% din teste Y ≤ 10.000.000

Exemplu

puteri4.inputeri4.out
1
1 36
9

Explicaţie

Cele 9 numere sunt:
1, 4, 8, 9, 16, 25, 27, 32, 36

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content