Fişierul intrare/ieşire:propozitie.in, propozitie.outSursăAlgoritmiada 2009, Runda 1
AutorAdrian AirineiAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.35 secLimită de memorie6144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Propozitie

Maria a gasit un sir de N caractere ale alfabetului latin (caractere de la a la z) despre care stie ca reprezinta o propozitie formata din unul sau mai multe cuvinte, din care au fost eliminate insa spatiile. Maria a mai aflat de la Gigel ca orice cuvant din propozitie contine cel mult K vocale. Maria se intreaba acum in cate moduri diferite poate reconstitui propozitia initiala. Pentru ca intuieste ca sunt multe posibilitati, ea va cere voua sa aflati doar restul impartirii numarului total de posibilitati la 9001.

Date de intrare

Fişierul de intrare propozitie.in contine pe prima linie, separate de un singur spatiu, numerele N si K, avand semnificatia din enunt. Pe urmatoarea linie se afla un sir de N caractere, sirul gasit de Maria.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire propozitie.out se va afisa un singur numar natural Res, care reprezinta restul impartirii numarului total de posibilitati de a forma o propozitie valida la 9001.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 100 000
  • 1 ≤ K ≤ 100
  • Vocalele din alfabetul latin sunt literele a, e, i, o si u

Exemplu

propozitie.inpropozitie.out
3 1
ana
3

Explicaţie

Cele trei propozitii care se pot forma sunt: a n a, a na si an a. Observati ca propozitia ana nu este valida deoarece cuvantul ana contine doua vocale.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content