Fişierul intrare/ieşire:prietenie3.in, prietenie3.outSursăONIS 2015, Runda 3
AutorVlad StoianAdăugată dediac_paulPaul Diac diac_paul
Timp execuţie pe test2 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Prietenie3

Tu impreuna cu cel mai rau prieten al tau (presupunem ca ai unul), ati primit cate un vector cadou fiecare ( V al tau, R al lui), cu N si respectiv M valori. Pentru ca tot timpul te calca pe nervi, ai decis sa il pedepsesti in modul urmator: cand se lasa noaptea, vei efectua niste operatii pe acesti vectori astfel incat valoarea minima din vectorul tau va ajunge mai mare sau egala cu valoarea maxima din vectorul lui (adica min( V ) >= max( R )). Pentru ca noaptea e lunga, si exista sansa sa te plictisesti, te-­ai decis sa incrementezi sau decrementezi doar cu 1 orice valoare din vectorul tau sau din vectorul lui, dar totodata vrei sa fii optim.

Te­-ai asezat la calculator si incerci sa scrii un program care calculeaza numarul minim de operatii necesare pentru a reusi sa-­l “pedepsesti” pe cel mai rau prieten al tau.

Date de intrare

Fişierul de intrare prietenie3.in contine pe prima linie T, numarul de teste. In continuare, pentru fiecare test, pe prima linie se vor afla doua numere, N si M, iar pe urmatoarele doua linii se vor afla N, respectiv M numere reprezentand valorile vectorilor V si R.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire prietenie3.out se vor gasi T linii, iar fiecare linie va contine un numar natural reprezentand numarul minim de operatii.

Restricţii

  • T = 20
  • 1 ≤ N, M ≤ 105
  • Valorile vectorilor vor fi intre 1 si 109.

Exemplu

prietenie3.inprietenie3.out
3
2 2
2 3
3 5
3 2
1 2 3
3 4
3 2
4 5 6
1 2
3
4
0

Explicaţie

In primul exemplu, incrementam o data V [1] cu 1, si apoi decrementam R [2] de 2 ori.
In al treilea exemplul, nu este necesara nici o operatie.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?