Fişierul intrare/ieşire:prezenta.in, prezenta.outSursăONIS 2015, Runda 3
AutorStefan CiobacaAdăugată dediac_paulPaul Diac diac_paul
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Prezenta

Intr-o grupa sunt N studenti, numerotati de la 1 la N. Cand se face prezenta, aceastia se trec intr-o ordine oarecare pe foaia de prezenta de la ora respectiva.

In calculatorul din cabinetul profesorului exista un fisier cu numarul total de prezente ale studentilor. In acest fisier, studentii sunt trecuti in ordine, de la 1 la N. La sfarsitul orei, profesorul se intoarce in cabinet si trece in fisier cate un punct pentru fiecare student prezent, in ordinea in care acestia apar pe foaia de prezenta.

Pentru a trece in fisier de la studentul i la un student j pentru care j > i, profesorul inainteaza in fisier. Daca in schimb dupa studentul i urmeaza pe foaia de prezenta un student j astfel incat j < i, profesorul trebuie sa faca o intoarcere in fisier (fiindca studentul j apare in fisier inaintea studentului i). Profesorul uraste sa se intoarca in fisier.

Cand a trecut prezenta in calculator, profesorul s-a intors in fisier de K ori. El se intreaba care este probabilitatea ca acest lucru sa se intample (sa se intoarca de K ori). Fiindca studentii urasc probabilitatile, este suficient sa gaseasca in cate moduri se poate completa foaia de prezenta de catre cei N studenti astfel incat profesorul sa realizeze K intoarceri. Mai mult, este suficient sa afisati raspunsul modulo 10007.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului prezenta.in se gasesc numarul T de teste. Pe fiecare din urmatoarele T linii, se gaseste un test, dat prin cele doua numere naturale N si K.

Date de ieşire

Pe a i-a linie a fisierului prezenta.out afisati raspunsul la testul al i-lea: in cate moduri se poate completa foaia de prezenta de catre cei N studenti astfel incat profesorul sa faca K intoarceri (modulo 10007).

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 30
  • 1 ≤ K < N ≤ 127

Exemplu

prezenta.inprezenta.out
2
2 1
3 1
1
4
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content