Fişierul intrare/ieşire:poligon.in, poligon.outSursăpreONI 2005 Runda 3
AutorCosmin Silvestru NegruseriAdăugată defluffyDan-Leonard Crestez fluffy
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Poligon

Dupa o noapte dementa, plina de infractiuni, un ofiter de politie lucreaza la elaborarea unor statistici. El are in fata harta orasului cu punctele unde s-au intamplat infractiuni precum si o zona in forma de poligon (nu neaparat convex) din harta care prezinta interes maxim.

Cerinta

Fiind dat poligonul ce descrie zona de interes si punctele infractionale trebuie sa aflati numarul de infractiuni petrecute in acea zona.

Date de intrare

In fisierul de intrare poligon.in se vor afla pe prima linie numerele intregi N si M separate printr-un spatiu, N e numarul de varfuri ale zonei poligonale iar M numarul total de infractiuni desfasurate noaptea trecuta. Pe urmatoarele N linii se vor afla cate doi intregi reprezentand coordonatele varfurilor poligonului date in ordinea parcurgerii lor mergand numai intr-o directie (din cele doua posibile) pe laturile sale. Pe urmatoarele M linii se vor afla coordonatele infractiunilor desfasurate in noaptea anterioara.

Date de iesire

In fisierul de iesire poligon.out se va afla pe prima linie numarul de puncte interioare sau pe marginea zonei date. Linia se termina cu caracterul "end of line".

Restrictii

  • 3 ≤ N ≤ 800
  • 1 ≤ M ≤ 60.000
  • Coordonatele punctelor vor fi numere intregi intre 0 si 60.000
  • Poligonul nu se auto-intersecteaza

Exemplu

poligon.inpoligon.out
4 3
0 0
0 100
100 100
100 0
50 50
100 50
100 110
2
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content