Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2012-04-17 23:31:44.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:plus2.in, plus2.outSursăONI 2012 - clasa a 10-a
AutorCristina SichimAdăugată deSchumiDumitru Andrei Georgian Schumi
Timp execuţie pe test0.025 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Plus2

Locuitorii planetei Aritmo au hotărât ca în celebrul an 2012 să le explice pământenilor metoda „plus” de adunare a numerelor naturale pe planeta lor. La fel ca şi planetele, înainte de adunare, numerele se aliniază astfel încât să se obţină cât mai multe cifre egale pe aceleaşi poziţii. Cifrele egale, astfel obţinute, se elimină din cele două numere. Pentru a obţine rezultatul final, se adună cele două numerele deplasate, obţinute după eliminare, ca în exemplu.

Exemplu: Numerele 18935 şi 85352 se aliniază ca în figura alăturată. După eliminare se obţin numerele 19 şi 52 care se adună deplasate, pentru a obţine rezultatul final. Aşadar 18935 plus 85352 = 242.
Dacă există mai multe posibilităţi de a alinia numerele astfel încât să se elimine acelaşi număr maxim de cifre, atunci numerele sunt aliniate astfel încât, după eliminare şi adunarea numerelor după metoda descrisă, să se obţină o valoare cât mai mare.
Exemplu: 22331 plus 3322 = 33331 (există două moduri în care cele două numere pot fi aliniate astfel încât să se elimine un număr maxim de cifre, valoarea maximă obţinându-se atunci când se elimină cele două cifre 2)
Dacă două numere a şi b sunt identice sau nu au cifre comune atunci a plus b = 0.
Dacă se elimină toate cifrele unui număr atunci rezultatul este dat de cifrele rămase în celălalt număr.
Exemple: 23 plus 523 = 5, 562 plus 56 = 2.
Adunarea mai multor numere se face de la stânga la dreapta: se adună primele două numere conform metodei descrise mai sus, apoi rezultatul se adună cu al treilea, şi aşa mai departe.
Într-o expresie în care se adună mai multe numere pot să apară paranteze rotunde. În evaluarea unei asemenea expresii, numită expresie parantezată, se efectuează mai întâi adunările din paranteze conform metodei descrise mai sus, parantezele fiind apoi înlocuite cu rezultatul adunărilor din paranteze.

Expresia a~e~

Date de intrare

Fişierul de intrare plus2.in ...

Date de ieşire

În fişierul de ieşire plus2.out ...

Restricţii

  • ... ≤ ... ≤ ...

Exemplu

plus2.inplus2.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicaţie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?