Fişierul intrare/ieşire:pluricex.in, pluricex.outSursăOJI 2008 - Clasa a 9-a
AutorEmanuela CerchezAdăugată deFlorianFlorian Marcu Florian
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Pluricex

Anul acesta se organizeaza prima editie a Olimpiadei Pluridisciplinare pentru Centrele de Excelenta, PluriCEX. Fiecare Centru de Excelenta din tara va trimite la concurs o echipa formata din k membri (toti participanti la Centrul de Excelenta). Echipa va trebui sa rezolve probleme interdisciplinare, disciplinele vizate fiind cele de la Centrul de Excelenta ( D discipline, pe care le vom considera numerotate de la 1 la D ).
Directorul CEX Iasi a facut o lista cu primii n cei mai buni elevi de la CEX, apoi a numerotat elevii de la 1 la n , in ordinea aparitiei lor in lista. Pentru fiecare elev, directorul a notat disciplinele la care el participa la CEX.

Cerinta

Scrieti un program care sa determine toate echipele ce pot fi formate din k dintre cei n elevi de pe lista directorului, cu conditia ca pentru fiecare disciplina sa existe in echipa cel putin un membru care sa studieze la CEX disciplina respectiva.

Date de intrare

Fisierul de intrare pluricex.in contine pe prima linie trei numere naturale n k D (cu semnificatia din enunt). Urmeaza n linii care descriu participarile la CEX ale celor n elevi de pe lista directorului. Mai exact, pe linia i+1 este descrisa participarea elevului i astfel:
nr d1 d2 ... dnr .
Primul numar de pe linie ( nr ) indica numarul de discipline la care participa elevul i . Urmatoarele nr numere reprezinta disciplinele la care participa elevul i. Numerele scrise pe aceeasi linie sunt separate prin spatiu.

Date de iesire

In fisierul de iesire pluricex.out va contine toate echipele ce se pot forma respectand conditiile din enunt, cate o echipa pe o linie. Membrii unei echipe vor fi scrisi in ordine crescatoare, separati prin cate un spatiu. Echipele vor fi scrise in ordine lexicografica.

Restrictii

  • 0 < n22
  • 0 < k8
  • 0 < D10
  • Pentru datele de test problema admite intotdeauna solutie, numarul de solutii fiind < 20000.
  • Spunem ca vectorul ( x1 , x2 , ..., xn ) preceda lexicografic vectorul ( y1 , y2, ..., yn) daca exista un indice i astfel incat  xj = yj , pentru orice 1j < i , iar xi < yi .
  • Pentru 20% din teste solutia este unica.

Exemplu

pluricex.inpluricex.out
6 3 5
1 2
2 1 4
3 2 4 3
1 5
2 3 1
1 3
2 3 4
3 4 5
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content