Fişierul intrare/ieşire:pirati.in, pirati.outSursăAlgoritmiada 2010, Runda 4
AutorAndrei GrigoreanAdăugată dewefgefAndrei Grigorean wefgef
Timp execuţie pe test0.45 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Pirati

Piratii cei fiorosi au ajuns in Arhipelagul Mirunelor. Ei sunt in cautarea unei comori scufundate, si au la dispozitie o harta care sa-i ajute. Zona in care se afla piratii este codificata sub forma unei matrice cu N linii si M coloane, avand elementele din multimea {0, 1}. O zona de pamant va fi reprezentata de valoarea 1, iar una de apa de valoarea 0. Vom considera ca doua zone de pamant fac parte din aceeasi insula daca se poate ajunge de la o zona la cealalta mergand doar pe pamant, deplasarea facandu-se pe 8 directii. Piratii se afla in zona corespunzatoare pozitiei (x1, y1) de pe harta, iar comoara sa afla in zona (x2, y2). Pentru a ajunge la comoara, piratii vor fi nevoiti sa traverseze anumite insule (posibil niciuna). Deoarece serviciile secrete isi desfasoara activitatea doar pe pamant, trebuie sa ii ajutati pe pirati sa ajunga la comoara traversand un numar minim de insule. Veti fi nevoiti sa raspundeti la Q astfel de scenarii.

Date de intrare

Fisierul de intrare pirati.in contine pe prima linie 3 numere naturale N, M si Q, avand semnificatia din enunt. Urmatoarele N linii vor contine cate M caractere nedespartite prin spatiu reprezentand codificarea hartii. Fiecare din urmatoarele Q linii vor contine 4 numere naturale x1, y1, x2 si y2 - coordonatele piratilor, respectiv ale comorii scufundate.

Date de iesire

In fisierul de iesire pirati.out veti afisa Q numere naturale, cate unul pe linie, reprezentand raspunsurile pentru fiecare scenariu posibil.

Restrictii si precizari

  • 1 ≤ N, M ≤ 1000
  • 1 ≤ Q ≤ 2500
  • 1 ≤ x1, x2 ≤ N
  • 1 ≤ y1, y2 ≤ M
  • Atat piratii, cat si comoara, se vor afla intr-o zona cu apa.

Exemplu

pirati.inpirati.out
3 7 1
1110111
1010101
1110111
2 2 2 6
2

Explicaţie

Piratii vor fi obligati sa traverseze ambele insule.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content