Diferente pentru problema/petsoft intre reviziile #3 si #9

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

==Include(page="template/taskheader" task_id="petsoft")==
==Include(page="template/raw")==
 
Petrica detine o companie de software numita PETSOFT cu care este lider in domeniu. Secretul succesului sta in modul de organizare interna din aceasta firma. Fiecare angajat are asociat un numar distinct de la $1$ la $N$ si se stie pentru fiecare angajat cine este seful sau direct (angajatul numarul $1$ este chiar Petrica si nu are nici un sef). Mai exact relatiile dintre angajatii firmei formeaza un arbore cu radacina in nodul $1$. Firma este invitatata la un targ international de software unde isi va prezenta oferta. La conferinta se vor prezenta din partea firmei un numar de echipe (stabilit de Petrica) de cate doi angajati. Petrica nu este interasat de numarul de echipe ci de valoarea lor. Pentru asta el stabileste urmatoarele regula: angajatii $x$ si $y$ pot fi trimisi la conferinta impreuna daca $x$ este seful direct al lui $y$ sau daca $x$ si $y$ au acelasi sef iar valoarea echipei formate din cei doi este $|x - y|$. De asemenea este stiut faptul ca Petrica (angajatul numarul 1) nu va fi incadrat in nici o echipa, el
fiind managerul firmei. Valoarea totala e echipelor va fi suma valorilor tuturor echipelor.
Petrica detine o companie de software numita PETSOFT cu care este lider in domeniu. Secretul succesului sta in modul de organizare interna din aceasta firma. Fiecare angajat are asociat un numar distinct de la $1$ la $N$ si se stie pentru fiecare angajat cine este seful sau direct (angajatul numarul $1$ este chiar Petrica si nu are nici un sef). Mai exact relatiile dintre angajatii firmei formeaza un arbore cu radacina in nodul $1$. Firma este invitatata la un targ international de software unde isi va prezenta oferta. La conferinta se vor prezenta din partea firmei un numar de echipe (stabilit de Petrica) de cate doi angajati. Petrica nu este interasat de numarul de echipe ci de valoarea lor. Pentru asta el stabileste urmatoarele regula: angajatii $x$ si $y$ pot fi trimisi la conferinta impreuna daca $x$ este seful direct al lui $y$ sau daca $x$ si $y$ au acelasi sef iar valoarea echipei formate din cei doi este $|x - y|$. De asemenea este stiut faptul ca Petrica (angajatul numarul {$1$}) nu va fi incadrat in nici o echipa, el fiind managerul firmei. Valoarea totala e echipelor va fi suma valorilor tuturor echipelor.
h2. Cerinta
h2. Date de intrare
Pe prima linie in fisierul de intrare petsoft.in se afla un numar intreg N reprezentand numarul de angajati ai firmei. Pe urmatoarele N-1 linii sunt date informatiile cu privire la ierhia firmei: pe linia i se afla seful angajatului cu numarul i.
Pe prima linie in fisierul de intrare $petsoft.in$ se afla un numar intreg $N$ reprezentand numarul de angajati ai firmei. Pe urmatoarele $N-1$ linii sunt date informatiile cu privire la ierhia firmei: pe linia $i$ se afla seful angajatului cu numarul $i$.
h2. Date de iesire
Pe prima linie din fisierul de iesire petsoft.out se va gasi un numar intreg reprezentand valoarea totala maxima a echipelor ce vor fi trimise la conferinta.
Pe prima linie din fisierul de iesire $petsoft.out$ se va gasi un numar intreg reprezentand valoarea totala maxima a echipelor ce vor fi trimise la conferinta.
h2. Restrictii si precizari
S 1 <= N <= 1.000
 
S Fiecare angajat poate fi incadrat in maxim o echipa.
* $1 &le; N &le; 1000$
* Fiecare angajat poate fi incadrat in maxim o echipa.
h2. Exemplu
petsoft.in petsoft.out
5 4
 
table(example). |_. petsoft.in |_. petsoft.out |
| 5
1
 
4
 
2
 
4
| 4 |
 
 
Explicatii
h3. Explicatii
Se vor forma echipele 2-4 si 3-5.
References
 
Visible links
1. file:///home/eval/eval/www/infoarena/docs/arhiva/petsoft/enunt_files/filelist.xml
==Include(page="template/taskfooter" task_id="petsoft")==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
141