Diferente pentru problema/perle2 intre reviziile #4 si #11

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="perle2") ==
Laura a primit un colier de $N$ perle. Ea a reprezentat într-un vector $A$ de numere întregi cât de mult îi place fiecare perlă din colier. Mai exact, valoarea de pe poziţia $i$ din vector ne spune cât de mult îi place Laurei cea de a $i$-a perlă din colier. Ea şi-ar dori să păstreze o subsecvenţă de perle din colier care să-i placă cât mai mult, dar este conştientă că şi lungima subsecvenţei alese afectează frumuseţea colierului cu un factor $K$ cunoscut. De aceea, fata vă roagă să găsiţi o subsecvenţă $[i, j]$ care maximizează valoarea $(A[i]+A[i+1]+...+A[j]) - K*(j-i+1)$.
Laura a primit un colier cu $N$ perle. Ea a reprezentat într-un vector $A$ de numere întregi cât de mult îi place fiecare perlă din colier. Mai exact, valoarea de pe poziţia $i$ din vector ne spune cât de mult îi place Laurei cea de a $i$-a perlă. Ea şi-ar dori să păstreze o subsecvenţă de perle din colier care să-i placă cât mai mult, dar este conştientă că şi lungima subsecvenţei alese afectează frumuseţea colierului cu un factor $K$ cunoscut. De aceea, fata vă roagă să găsiţi o subsecvenţă $[i, j]$ care maximizează valoarea $(A{~i~} + A{~i+1~} + ... + A{~j~}) - K*(j-i+1)$.
h2. Cerinta
Determinaţi valoarea maximă ce o poate avea o subsecvenţa din şirul dat.
Determinaţi valoarea maximă posibilă a unei subsecvenţe din şirul dat. Pe următoarele $N$ linii se găseşte câte un număr întreg din vectorul $A$.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $perle2.in$ conţine pe prima linie două numere întregi $N$ şi $K$. Pe a doua linie se găsesc $N$ numere întregi reprezentând vectorul $A$.
Fişierul de intrare $perle2.in$ conţine pe prima linie două numere întregi $N$ şi $K$. Pe următoarele $N$ linii se află câte un număr întreg reprezentând câte un element din vectorul $A$.
h2. Date de ieşire
* $1 ≤ N ≤ 100 000$
* $-10 000 ≤ K ≤ 10 000$
* $-10 000 ≤ A{~i~} ≤ 10 000$
* Dacă valoarea maximă posibilă este negativă, atunci Laura va prefera sa nu aleagă nici o perlă.
* Pentru $30%$ din teste, $N ≤ 1 000$.
h2. Exemplu
table(example). |_. perle2.in |_. perle2.out |
| 6 3
2 6 7 1 4 -5
2
6
7
1
4
-5
| 7
|

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
4307