Diferente pentru problema/par intre reviziile #3 si #7

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Ioana tocmai a invatat la scoala despre paranteze rotunde si despre siruri parantezate corect. Un sir este parantezat corect daca este construit conform regulilor:
* <sir parantezat corect> = <sirul vid>
* <sir parantezat corect> = $($ + <sir parantezat corect> + $)$
* <sir parantezat corect> = "(" + <sir parantezat corect> + ")"
* <sir parantezat corect> = <sir parantezat corect> + <sir parantezat corect>
De exemplu $(())$ si $()()$ sunt siruri parantezate corect, dar $)()$ sau $(()($ nu sunt parantezate corect. Andrei i-a furnizat un sir format din $N$ paranteze inchise sau deschise si ea se gandeste acum sa inverseze unele paranteze (sa schimbe $($ cu $)$ sau $)$ cu $($) astfel incat la final sirul sa fie parantezat corect. Ajutati-o pe Ioana si determinati numarul minim de inversari care trebuie efectuat astfel incat la final sirul sa fie parantezat corect.
De exemplu $(())$ si $()()$ sunt siruri parantezate corect, dar $)()$ sau $(()($ nu sunt parantezate corect. Andrei i-a furnizat Ioanei un sir format din $N$ paranteze inchise sau deschise si ea se gandeste acum sa inverseze unele paranteze (sa schimbe o paranteza deschisa cu una inchisa sau invers) astfel incat la final sirul sa fie parantezat corect. Ajutati-o pe Ioana si determinati numarul minim de inversari care trebuie efectuat astfel incat la final sirul sa fie parantezat corect.
h2. Date de intrare

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3658