Diferente pentru problema/panza intre reviziile #9 si #5

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="panza") ==
Se considera o panza de paianjen. Pentru ca e vorba de paianjenul lui Marcel, panza este intr-atat de bine organizata ca este supusa unei simetrii exceptionale: $N$ segmente (numerotate de la 1 la N) pleaca din centrul panzei spre exterior, formand intre ele unghiuri egale. Intre fiecare $2$ segmente consecutive se afla $M$ punti curbe de lungimi $A{~1~} *≤* A{~2~} *≤* ... *≤* A{~M~}$, in asa fel incat puntea $A{~i~}$ sa uneasca punctele de pe cele doua segmente aflate la distanta $i$ de centru.
Se considera o panza de paianjen. Pentru ca e vorba de paianjenul lui Marcel, panza este intr-atat de bine organizata ca este supusa unei simetrii exceptionale: $N$ segmente (numerotate de la 1 la N) pleaca din centrul panzei spre exterior, formand intre ele unghiuri egale. Intre fiecare $2$ segmente consecutive se afla $M$ punti de lungimi $A{~1~} *≤* A{~2~} *≤* ... *≤* A{~M~}$, in asa fel incat puntea $A{~i~}$ sa uneasca punctele de pe cele doua segmente aflate la distanta $i$ de centru.
!>problema/panza?panza.jpg!
h2. Cerinta
Pe fiecare segment $i$ de la $1$ la $N$ se afla bobite cu vitamina $i$, de la punctul aflat la distanta $X{~i~}$ de centru la cel aflat la distanta $Y{~i~}$. Paianjenul porneste la punctul aflat la distanta $S$ de centru de pe segmentul $1$, culege succesiv (in exact aceasta ordine) macar un bob cu vitamina $1$, apoi $2$, apoi $3$, ..., iar la final $N$, ca la final sa ajunga la punctul aflat la distanta $F$ de centru de pe segmentul $N$. Astfel, el se poate plimba alternativ pe segment si pe punti. Care e distanta minima pe care o parcurge paianjenul?
Pe fiecare segment $i$ de la $1$ la $N$ se afla bobite cu vitamina $i$, de la punctul aflat la distanta $X{~i~}$ de centru la cel aflat la distanta $Y{~i~}$. Paianjenul porneste la punctul aflat la distanta $S$ de centru de pe segmentul $0$, culege succesiv (in exact aceasta ordine) un bob cu vitamina $1$, apoi $2$, apoi $3$, ..., iar la final $N$, ca la final sa ajunga la punctul aflat la distanta $F$ de centru de pe segmentul $N$. Astfel, el sepoate plimba alternativ pe segment si pe punti. Care e distanta minima pe care o parcurge paianjenul?
h2. Date de intrare

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.