Fişierul intrare/ieşire:panou.in, panou.outSursăJunior Challenge
AutorAdrian AirineiAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Panou

Buru are acasa doua panouri cu becuri nou-noute primite cadou de la Mos-Craciun. Ficare panou contine N x N becuri dispuse sub forma unui caroiaj cu N linii si N coloane, unele dintre becuri fiind aprinse, altele stinse. Astfel putem asocia fiecarui bec o pozitie (i, j) reprezentand linia si coloana pe care este dispus in panou. Sa consideram primul panou ca fiind panoul A iar cel de-al doilea panoul B. Sub fiecare bec din panoul A exista cate un comutator. Daca actionam un comutator aflat sub un bec situat pe linia i si coloana j se schimba starea tuturor becurilor din pozitiile de forma (x, y) cu x = i, y ≤ j si starea tuturor becurilor din pozitiile de forma (x, y) cu x < i, y = j ( mai exact se schimba starea tuturor becurilor de pe aceeasi linie si coloane mai mici, starea becurilor de pe aceeasi coloana si linii mai mici si starea becului corespunzator intrerupatorului actionat ). Prin schimbarea starii unui bec intelegem ca trece din aprins in stins sau din stins in aprins.
Buru doreste ca, in urma unor comutari, panoul A sa arate identic cu panoul B. Mai mult, isi doreste sa realizeze acest lucru printr-un numar minim de comutari. Ajutati-l pe Buru!

Date de intrare

Pe prima linia a fisierul de intrare panou.in se gaseste un numar natural N cu semnificatia din enunt. Pe urmatoarele N linii se gasesc cate N caractere 0 sau 1 separate de un singur spatiu reprezentand starea unui bec de pe primul panou (panoul A). In continuare, urmeaza N linii care contin N caractere 0 sau 1 separate printr-un spatiu reprezentand configuratia panoului B. ( 0 semnifica un bec stins, iar 1 inseamna ca becul este aprins)

Date de iesire

Pe prima linie a fisierul panou.out se afla un numar natural Min reprezentand numarul minim de comutari pe care trebuie sa-l realizeze Buru pentru a obtine doua panouri identice.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 500
  • Cele doua panouri sunt identice daca orice bec situat pe linia i si coloana j se afla in aceeasi stare pe ambele panouri

Exemplu

panou.inpanou.out
3
0 1 0
1 1 0
0 0 0
0 0 0
0 0 0
0 0 0
1

Explicatie

Actionand comutatorul situat pe pozitia (2, 2) cele doua panouri devin identice.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content