Fişierul intrare/ieşire:monede.in, monede.outSursă.campion 2006
AutorDan-Ionut FecheteAdăugată deastronomyAirinei Adrian astronomy
Timp execuţie pe test0.25 secLimită de memorie20096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Monede

Seiful bancii romane este format din N siruri a cate M sertare de dimensiuni egale dispuse unul langa altul. Dimineata cand se deschide banca toate sertarele sunt inchise. In timpul zilei banca va primii bani (monede), iar angajatii bancii vor pune monedele in sertare aleatoare. La sfarsitul zilei un robot trebuie sa rearanjeze monedele astfel incat in toate sertarele deschise sa fie aceelasi numar de monede. El nu va lua in considerare sertarele inchise. Robotul se misca doar orizontal sau vertical. Efortul facut de robot pentru a muta P monede este egal cu P*nr, unde nr este numarul de sertare peste care trece robotul.

Cerinta

Scrieti un program care sa gaseasca efortul minim efectuat de robot pentru a rearanja monedele. Se garanteaza existenta unei solutii.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare monede.in sunt scrise numerele naturale N M separate printr-un singur spatiu. Pe urmatoarele N linii sunt scrise cate M numere separate prin spatii reprezentand numarul de monede din sertare. Daca numarul de monede este 0 inseamna ca sertarul este inchis si nu va fi luat in considerare de robot.

Date de iesire

Prima linie a fisierului monede.out va contine efortul minim cerut.

Restrictii

  • 2 ≤ N, M ≤ 127
  • 2 ≤ numarul de sertare deschise ≤ 127
  • 1 ≤ numarul de monede dintr-un sertar ≤ 1023

Exemplu

monede.inmonede.out
5 4
2 4 0 1
0 0 0 0
4 0 0 0
0 0 0 0
0 1 0 6
17
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content