Fişierul intrare/ieşire:minesweeper.in, minesweeper.outSursă.com 2011
AutorCezar MocanAdăugată decezar305Mr. Noname cezar305
Timp execuţie pe test0.3 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Minesweeper

Intr-o zi pe marele informatician Gigel il viziteaza varul sau mai mic de numai 2 ani. Nestiind cum sa-l distreze Gigel se hotaraste sa-i dea verisorului sau sa joace minesweeper. Jocul consta dintr-o matrice cu N linii si M coloane initial goale. La prima apasare un patratel devine steag, la a doua semnul intrebarii si la a treia revina la forma initiala.
El stie ca verisorul sau se va opri cand va obtine toata matricea plina de semnul intrebarii(considera o astfel de matrice plictisitoare), insa acesta fiind asa mic nu realizeaza ca poate sa apese fiecare patratel de 2 ori. In schimb acesta apasa in fiecare secunda un patratel aleatoriu. Marele informatician e prea ocupat cu probleme lui grele asa ca va roaga pe voi sa-i spuneti cam cat i-ar lua verisorului sau pana se va plictisi(va obtine toata matricea cu semnul intrebarii).

Cerinta

Sa se afle timpul mediu in care se poate transforma toata matricea intr-una cu semnul intrebarii apasand aleator.

Date de intrare

Fişierul de intrare minesweeper.in va contine 2 numere N,M cu semnificatia din enunt.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire minesweeper.out va fi scris un singur numar real cu 6 zecimale reprezentand numarul mediu de apasari ce trebuie facute pentru ca toate casutele sa se transforme in semnul intrebarii.

Restricţii

  • 1 ≤ N * M ≤ 22
  • Desi jocul original are un alt scop, verisorul lui mai mic nu este in stare sa il rezolve asa ca Gigel il pacaleste ca asa se joaca minesweeper
  • Raspunsul se considera corect daca diferenta in modul dintre el si cel corect e de maxim a mia parte din cel corect. Altfel spus daca cel dat de tine e x si cel corect e y atunci daca |x - y| <= y / 1000 rezultatul se considera corect.
minesweeper.inminesweeper.out
1 3
28.928571
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content