Fişierul intrare/ieşire:maimute.in, maimute.outSursăLista lui Francu
AutorCatalin FrancuAdăugată dedevilkindSavin Tiberiu devilkind
Timp execuţie pe test0.45 secLimită de memorie10240 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Maimute

Odata cu aparitia antidotului impotriva maimutei nebune rata mortalitatii a scazut foarte mult printre maimute, cunoscandu-se astfel foarte bine arborele genealogic al familiei acestora. Din pacate insa varsta inaintata si-a pus amprenta pe memoria acestora si pe viteza lor de reactie si din cand in cand apar certuri pe tema structurii arborelui genealogic. Motivul certurilor este relatia de descendenta, deoarece unele maimute sunt mai destepte, alte maimute vor sa stie daca sunt sau nu descendenti ale acelor maimute.

Cerinta

Maimutele au scos din biblioteca lor un document vechi cu arborele genealogic a celor N maimute care fac parte din tribul cu probleme si de asemenea v-au inmanat M intrebari de genul "Exista o relatie ascendent-descendent intre maimuta X si maimuta Y?". Tu trebuie sa raspunzi cat mai repede la aceste intrebari altfel maimutele vor incepe sa se incaiere iar violenta nu duce la nimic bun :).

Date de intrare

In fisierul de intrare maimute.in se vor gasi pe prima linie numarul N cu semnificatia din enunt. Pe urmatoarele N-1 linii se vor afla cate 2 numere X si Y reprezentand faptul ca intre maimuta X si Y exista o relatie directa. Pe linia N+1 se va afla numarul M cu semnificatia din enunt. Pe urmatoarele M linii se vor afla intrebarile maimutelor descrise prin doua numere X si Y.

Date de iesire

In fisierul de iesire maimute.out se vor afla M linii. Pe linia i se va afla cuvantul "DA" daca raspunsul la intrebarea i este da, in caz contrar linia i va contine cuvantul "NU"

Restrictii

  • 1N100 000
  • 1M500 000
  • Maimuta 1 este maimuta cea mai batrana si cea mai inteleapta din tot tribul, toate celelalte maimute fiind descendente ale acesteia.
  • Relatia ascendent-descendent nu este neaparat directa (vezi exemplu)

Exemplu

maimute.inmaimute.out
7
6 4
4 7
3 1
2 5
1 2
4 1
6
4 6
3 5
6 7
7 1
4 6
6 4
DA
NU
NU
DA
DA
DA
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content