Fişierul intrare/ieşire:magic2.in, magic2.outSursăGrigore Moisil 2010, clasa a 9-a
AutorClara IonescuAdăugată desavimSerban Andrei Stan savim
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie6144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Magic2

Vom numi pătrat magic un tablou de dimensiune n × n având elemente numere naturale, care are următoarea proprietate: suma elementelor unei linii este egală cu suma elementelor oricărei linii şi cu suma elementelor oricărei coloane.

Cerinţă

Stabiliţi despre tabloul bidimensional dat, dacă acesta este sau nu pătrat magic, ştiind că, dacă nu este magic, ar trebui corectate exact două elemente. În cazul în care pătratul nu este magic, găsiţi poziţia elementelor eronate şi determinaţi valorile corecte.

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului de intrare magic2.in se află un număr natural n, reprezentând dimensiunea tabloului dat. Pe următoarele n linii se află câte n numere naturale, separate prin câte un spaţiu, reprezentând elementele tabloului.

Date de ieşire

În cazul în care tabloul dat este pătrat magic, pe prima linie a fişierului de ieşire magic2.out se va scrie magic. În cazul în care pătratul nu este magic, pe prima linie a fişierului de ieşire se va scrie nu este magic. În acest caz, pe următoarea linie se vor scrie patru numere naturale, despărţite prin câte un spaţiu, reprezentând indicele de linie şi indicele de coloană ale primului element greşit, apoi indicele de linie şi indicele de coloană ale celui de-al doilea element greşit. Cele patru numere se vor despărţi prin câte un spaţiu. Pe cea de a treia linie a fişierului se vor scrie valorile corecte care ar trebui să fie în locul celor două elemente greşite pentru ca pătratul să fie magic.

Restricţii şi precizări

  • 5 ≤ n ≤ 100
  • Elementele tabloului sunt numere naturale ≤ 100.
  • În fişierul de ieşire veţi scrie mai întâi datele care descriu acel element care se află pe o linie având număr de ordine mai mic, iar în cazul în care cele două numere se află pe aceeaşi linie, le scrieţi în ordinea indicilor de coloană.
  • Se garantează că nu există situaţii ambigue (de exemplu, nu pot fi toate sumele pe linii egale şi totodată sumele pe coloane să difere).

Exemplu

magic2.inmagic2.out
5
1 2 3 2 7
5 1 4 3 1
3 2 2 4 1
2 7 1 2 2
3 2 2 3 4
nu este magic
1 5 3 3
6 4

Explicaţie

Suma magică este 14, deci pe poziţia (1, 5) în loc de 7 ar trebui să fie 6 şi pe poziţia (3, 3) în loc de 2 ar trebui să fie 4.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content