Fişierul intrare/ieşire:lautari.in, lautari.outSursăFMI No Stress 8
AutorAndrei Arnautu, Eugenie Daniel PosdarascuAdăugată defminostress2018Fmi no stress 2018 fminostress2018
Timp execuţie pe test1 secLimită de memorie262144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Lautari

Bossanip şi Dicsi urmează să se ducă la una dintre cele mai tari petreceri din regat. Bossanip ţine foarte tare la prietenul său, Dicsi, aşa că plănuieşte să îi facă o surpriză în seara petrecerii. Acesta ştie că în faţa clubului unde urmează să se ţină petrecerea vor fi prezenţi lăutarii săi preferaţi şi se decide să le plătească acestora o sumă considerabilă (Bossanip nu se uită niciodată la bani) pentru a îi face o dedicaţie prietenului său.

Fiindcă vorbim despre o lume cu standarde culturale evoluate, fiecare lăutar va veni la petrecere cu propriul său instrument muzical (reprezentat printr-un număr natural pozitiv). De asemenea, este posibil ca doi sau mai mulţi lăutari să folosească acelaşi tip de instrument.

Cunoscându-i pe lăutari de foarte mult timp, Bossanip ştie ordinea în care aceştia vor sosi în seara petrecerii. De asemenea, acesta ştie exact şi ce dedicaţii îi plac lui Dicsi: să nu fie nici prea simple, dar nici prea complexe. Astfel, o dedicaţie trebuie să folosească minim P şi maxim Q tipuri de instrumente muzicale diferite. Pe Dicsi nu îl interesează dacă unele instrumente vor fi folosite de mai multe ori pe parcursul unei dedicaţîi. În acelaşi timp, în cadrul unei dedicaţii, lăutarii din cadrul acesteia trebuie să formeze un interval compact.

Formal, dacă în cadrul unei dedicaţii vor fi aleşi lăutarii cu numărul de ordine i şi j cu j > i, atunci vor trebui să fie aleşi şi toţi lăutarii cu indice de ordine k, unde i < k < j.

Luând în considerare toate aceste informaţii, Bossanip vrea să îi aleagă prietenului său o subsecvenţă de lăutari care să respecte cerinţele date (nu uitaţi, subsecvenţa trebuie să fie pe placul lui Dicsi!). Pentru asta el vine la voi şi vă întreabă: câte modalităţi are de a alege trupa de lăutari?

Două modalităţi se consideră distincte dacă şi numai dacă mulţimea de lăutari care sunt aleşi (mulţimea de poziţii) este diferită.

Date de intrare

Fişierul de intrare lautari.in conţine pe prima linie 3 numere naturale N, P, Q. Cea de-a doua linie va conţine tipurile instrumentelor muzicale folosite de lăutari, în ordinea în care aceştia ajung la petrecere (fiecărui instrument muzical îi este atribuit un număr natural, iar două instrumente sunt de acelaşi tip dacă le sunt atribuite numere egale), separate prin câte un spaţiu.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire lautari.out se va afla o singură valoare, şi anume numărul total de secvenţe valide.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 100.000
  • 1 ≤ P ≤ Q ≤ N
  • Valorile instrumentelor muzicale au valori naturale nenule mai mici sau egale ca 100.000
  • Pentru teste in valoare de 10 de puncte N ≤ 200
  • Pentru teste in valoare de 30 de puncte N ≤ 5.000

Exemplu

lautari.inlautari.out
5 2 3
1 3 3 2 3
9
3 1 1
1 1 1
6

Explicaţie

Subsecvenţele valide pentru primul exemplu sunt:

1 3
1 3 3
1 3 3 2
1 3 3 2 3
3 3 2
3 3 2 3
3 2
3 2 3
2 3

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?