Fişierul intrare/ieşire:kino.in, kino.outSursăAlgoritmiada 2009, Runda 3
AutorAdrian AirineiAdăugată depauldbPaul-Dan Baltescu pauldb
Timp execuţie pe test0.175 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Kino

Pe un perete al unei piramide, niste arheologi au descoperit N şiruri de numere naturale strict pozitive, toate de lungime L. Din pacăte, de-a lungul timpului, unele dintre numere au fost şterse. Pe lânga aceste şiruri, ei mai cunosc un şir special Ki, tot de lungime L, dar fără numere lipsă, găsit pe un pergament. Se ştie faptul ca şirurile iniţiale respectă o proprietate ciudată: numerele de pe poziţia i din fiecare şir sunt cuprinse 1 şi Ki (inclusiv). Fiindcă şirurile nu le folosesc la nimic şi pentru că sunt plătiţi cu ora, arheologii au inceput să se joace cu ele punându-şi diferite intrebări. Astfel, ei au definit distanţa dintre două şiruri ca numărul de poziţii corespondente cu valori diferite. De exemplu, distanţa între şirurile [1 2 5 3 3] şi [3 2 1 10 3] este 3. Plecând de la acest concept, ei se intreabă cu ce numere ar trebui sa completeze locurile lipsă astfel incât proprietatea să fie respectată în continuare si suma distanţelor între oricare două şiruri iniţiale să fie maximă. Cum arheologii nu se pricep la informatică, nu au reuşit să rezolve problema şi, de aceea, v-au rugat pe voi sa îi ajutaţi.

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului kino.in se află 2 numere naturale N si L, având semnificaţia din enunţ. Pe a doua linie, se află L numere ce reprezintă şirul de pe pergament. Urmatoarele N linii conţin câte L numere fiecare, reprezentând şirurile găsite de arheologi. În locul numerelor lipsă, apare cifra 0.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire kino.out veti afişa suma maximă posibilă a distanţelor între oricare două şiruri.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 20 000
  • 1 ≤ L ≤ 50
  • 1 ≤ Ki ≤ 1 000 000 000
  • Pentru 30% din teste 1 ≤ N, Ki ≤ 500

Exemplu

kino.inkino.out
3 3
5 4 2
1 0 2
1 3 0
4 4 0
7

Explicaţie

O soluţie ce obţine suma maximă ar putea fi alcătuită din şirurile [1 1 2], [1 3 1] şi [4 4 1]. Distanţa între primele două şiruri este 2, între primul şi al treilea 3, iar între al doilea şi al treilea 2. Astfel, suma totală (şi maximă posibilă) este 7.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content