Diferente pentru problema/kdrum intre reviziile #10 si #20

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="kdrum") ==
Laura este pasionata plimbarile prin parc. Fiind totusi o activitate lipsita de originalitate, ea si-a propus ca plimbarile ei sa urmeze un plan mai nastrusnic. Pentru a va ajuta, ea a reprezentat parcul sub forma unei matrici cu $N$ linii si $M$ coloane. Pentru fiecare zona din parc, ea i-a atribuit un numar natural pozitiv dupa criterii numai de ea stiute. Zonele prin care nu poate trece le-a marcat cu $0$. Acum ea se afla in pozitia $x1$ $y1$ si doreste sa ajunga la pozitia $x2$ $y2$ astfel incat produsul numerelor de pe drum sa fie divizibil cu un numar $K$. Pentru ca este frig afara, ea doreste sa stie care este lungimea minima a unui astfel de drum. Cum dorintele ei sunt porunci, voi trebuie sa o ajutati.
Laura este pasionata de plimbarile prin parc. Fiind totusi o activitate lipsita de originalitate, ea si-a propus ca plimbarile ei sa urmeze un plan mai nastrusnic. Pentru a va ajuta, ea a reprezentat parcul sub forma unei matrici cu $N$ linii si $M$ coloane. Pentru fiecare zona din parc, ea i-a atribuit un numar natural pozitiv dupa criterii numai de ea stiute. Zonele prin care nu poate trece le-a marcat cu $0$. Acum ea se afla in pozitia $x1$ $y1$ si doreste sa ajunga la pozitia $x2$ $y2$ astfel incat produsul numerelor de pe drum sa fie divizibil cu un numar $K$. Pentru ca este frig afara, ea doreste sa stie care este lungimea minima a unui astfel de drum. Cum dorintele ei sunt porunci, voi trebuie sa o ajutati.
h2. Date de intrare
h2. Restricţii
* $1 ≤ N ≤ 100$
* $1 ≤ M ≤ 100$
* $1 ≤ K ≤ 200 000 000$
* Elementele matricii sunt numere intregi cuprinse in intervalul $[0, 10 000]$.
* $1 ≤ N ≤ 50$
* $1 ≤ M ≤ 50$
* $1 ≤ K ≤ 12 000$
* Elementele matricii sunt numere intregi cuprinse in intervalul $[0, 100 000]$.
* Se garanteaza ca pozitiile de start si de final sunt valide.
* Se garanteaza ca exista cel putin un drum valid de la pozitia de start la destinatie.
* Pentru $40%$ din teste, $1 ≤ K ≤ 500$.
* In $20%$ din teste, $K = 1$.
* Pentru $50%$ din teste, $1 ≤ K ≤ 200$.
* Deplasarea se face in $4$ directii: sus, jos, stanga, dreapta.
* Laura trebuie sa se deplaseze intr-o casuta vecina in fiecare moment de timp.
* Drumul Laurei poate trece de mai multe ori prin aceeasi pozitie, caz in care trebuie considerata de mai multe ori valoarea din acea zona.
h2. Exemplu

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3633