Fişierul intrare/ieşire:joc3.in, joc3.outSursăHappy Coding 2006
AutorDaniel PasailaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Joc3

Gigel si Andrei au N saci cu pietre pretioase numerotati de la 1 la N. Pentru ca nu vor sa imparta pietrele intre ei, au hotarat sa joace un joc iar castigatorul sa ia toate pietrele. Jocul consta in efectuarea alternativa a unor mutari. O mutare consta in selectarea unor pietre dintr-un sac i (1i < N) si mutarea acestora in sacul i+1. Jucatorul care nu mai poate efectua nici o mutare (atunci cand toate pietrele sunt asezate in ultimul sac) pierde jocul.

Cerinta

Stiind atat numarul de saci si configuratia acestora, cat si faptul ca Gigel va efectua prima mutare determinati, daca exista, o strategie de castig pentru el.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului joc3.in se va afla N, numarul de saci. Urmeaza N linii, pe linia i aflandu-se numarul de pietre pretioase din sacul i.

Date de iesire

In cazul in care Gigel nu are strategie de castig fisierul de iesire joc3.out va contine pe prima linie valoarea -1. Altfel, afisati pe prima linie numerele p si q ce codifica mutarea initiala pe care ar trebui sa o efectueze Gigel pentru a castiga jocul (p este numarul sacului, iar q numarul de pietre). In cazul in care exista mai multe mutari initiale ce ar putea duce la castigarea sigura a jocului, afisati mutarea care are p minim. Daca totusi mai sunt cazuri de egalitate, afisati mutarea cu q minim.

Restrictii si precizari

  • 1N100.000
  • 0 ≤ numarul de pietre dintr-un sac ≤ 10.000

Exemple

joc3.injoc3.out
5
2
5
4
3
1
2 2

Explicatie

Efectuand aceasta mutare Gigel va castiga daca va continua sa joace perfect. Nu exista alta mutare cu p sau q mai mic.

joc3.injoc3.out
5
0
0
0
0
10000
-1

Explicatie

Cum toate pietrele sunt asezate in ultimul sac, Gigel nu poate efectua vreo mutare.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content