Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2010-02-15 00:55:28.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:joben.in, joben.outSursăAlgoritmiada 2010, Runda 3
AutorPaul-Dan BaltescuAdăugată depauldbPaul-Dan Baltescu pauldb
Timp execuţie pe test0.125 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Joben

Marcel are T perechi de siruri ce contin litere mici ale alfabetului englez. El mai are la dispozitie un joben magic care poate efectua una din urmatoarele doua operatii:

  • permutare: se permuta caracterele sirului introdus in joben. De exemplu, daca este introdus sirul abcca, acesta poate deveni ccbaa sau cabca.
  • transformare: pentru fiecare caracter din multimea {'a', ..., 'z'} se stabileste un alt caracter tot din multimea {'a', ..., 'z'}, astfel incat oricaror doua litere diferite sa le corespunda caractere diferite. Fiecare caracter din sirul introdus in joben este inlocuit cu corespondentul sau. De exemplu, transformarile abcca -> zdffz si rdbarb -> rbdkrd sunt valide, in timp ce transformarile abcca -> zdfgz si abcde -> ghhij nu sunt valide.

Cerinta

Pentru fiecare din cele T perechi de siruri trebuie sa spuneti daca al doilea sir poate fi obtinut din primul sir efectuand oricate operatii.

Date de intrare

Fişierul de intrare joben.in contine pe prima linie numarul intreg T. Pe urmatoarele 2*T linii sunt descrise perechile de siruri, cate un sir pe linie. Pentru orice 1 ≤ i ≤ T, sirurile ce alcatuiesc perechea i se afla pe liniile 2*i+1 si 2*i+2 din fisier.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire joben.out va contine T linii. Pe linia i (1 ≤ i ≤ T) va fi scris mesajul DA daca pentru a i-a pereche cel de-al doilea sir poate fi obtinut din primul sir dupa oricate folosiri ale jobenului, respectiv NU in caz contrar.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 100
  • Lungimea oricarui sir nu depaseste 100 000 de caractere.
  • Doua siruri ce apartin aceleiasi perechi au acelasi numar de caractere.

Exemplu

joben.injoben.out
2
esarfa
iepure
morcov
pepene
DA
NU

Explicaţie

Pe primul test, o solutie posibila este esarfa -> aserfe -> aesfre -> iepure.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?