Fişierul intrare/ieşire:itree.in, itree.outSursăHappy Coding 2006
AutorMugurel Ionut AndreicaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.7 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Itree

Fie o multime de intervale pe axa OX. Consideram ca doua intervale se intersecteaza daca si numai daca au mai mult de un punct in comun (de exemplu intervalele [1, 5] si [3, 10] se intersecteaza, dar [1, 2] si [2, 3] nu se intersecteaza). Graful asociat acestei multimi de intervale este graful in care se asociaza un nod fiecarui interval si o muchie intre nodurile corespunzatoare fiecarei perechi de intervale care se intersecteaza.

Un graf G se numeste graf de intervale daca exista cel putin o multime de intervale al caror graf asociat sa fie izomorf cu G.

Un arbore (graf orientat conex cu N varfuri si N - 1 muchii) se numeste arbore de intervale daca este in acelasi timp si graf de intervale.

Cerinta

Dandu-se un arbore, decideti daca acesta este arbore de intervale.

Date de Intrare

Fisierul itree.in va contine pe prima linie un intreg T reprezentand numarul de teste din fisier. In continuare sunt descrisi T arbori. Pentru fiecare arbore pe prima linie se va afla un numar N - numarul de noduri ale arborelui. Urmatoarele N - 1 linii contin cate o pereche de numere A B, cu semnificatia ca exista o muchie intre nodurile A si B.

Date de Iesire

Fisierul itree.out va contine pe T linii. Pentru fiecare arbore din fisierul de intrare se va afisa YES daca acesta este arbore de intervale, respectiv NO in caz contrar.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 100.000

Exemplu

itree.initree.out
3
3
1 2
2 3
1
4
1 2
1 3
3 4
YES
YES
YES
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content