Diferente pentru problema/grigo intre reviziile #2 si #10

Diferente intre titluri:

grigo
Grigo

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="grigo") ==
Grigo, un celebru personaj mioritic, a studiat recent la facultate teoria permutarilor. O permutare este o un sir de $N$ numere naturale de la $1$ la $N$ astfel incat fiecare numar sa fie folosit exact o singura data. Fie $P$ o permutare cu $N$ numere, spunem ca o pozitie $i$ este vizibila daca $i=1$ sau $P{~j~}<P{~i~}$ pentru $j<i$. Buru ii furnizeaza lui Grigo o lista cu $M$ numere naturale distincte $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$ si Grigo trebuie sa afle numarul de permutari distincte cu $N$ numere astfel incat numai pozitiile $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$ sa fie vizibile. Ajutati-l pe Grigo afland restul impartirii acestui numar la $1 000 003$.
Grigo, un celebru personaj mioritic, a studiat recent la facultate teoria permutarilor. O permutare este un sir de $N$ numere naturale de la $1$ la $N$ astfel incat fiecare numar apare exact o singura data in sir. Pentru o permutare $P$ cu $N$ elemente spunem ca pozitia $i$ este _vizibila_ daca si numai daca $i=1$ sau $P{~j~}<P{~i~}$ pentru orice $j<i$. Buru ii furnizeaza lui Grigo o lista cu $M$ numere naturale distincte $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$ si Grigo trebuie sa afle numarul de permutari distincte cu $N$ elemente astfel incat numai pozitiile $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$ sa fie vizibile. Ajutati-l pe Grigo afland restul impartirii acestui numar la $1 000 003$.
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare $grigo.in$ va contine pe prima linie numarele $N$ si $M$, separate printr-un singur spatiu, avand semnificatia din enunt. Pe a doua linie se afla $M$ numere naturale $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$ care reprezinta pozitiile care trebuie sa fie vizibile.
Fisierul de intrare $grigo.in$ va contine pe prima linie numarele $N$ si $M$, separate printr-un singur spatiu, avand semnificatia din enunt. Pe a doua linie se afla $M$ numere naturale distincte $i{~1~}, i{~2~} .. i{~M~}$, care reprezinta pozitiile care trebuie sa fie vizibile.
h2. Date de iesire
In fisierul de iesire $grigo.out$ ...
Fisierul de iesire $grigo.out$ va contine un singur numar natural reprezentand raspunsul cautat de Grigo.
h2. Restrictii
* $... &le; ... &le; ...$
* $1 &le; M &le; N &le; 100 000$
* $1 &le; i{~j~} &le; N$, pentru orice $j$ intre $1$ si $M$
h2. Exemplu
table(example). |_. grigo.in |_. grigo.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 4 2
  1 2
| 6
|
h3. Explicatie
...
Cele $6$ permutari valide sunt:
 
* $1 4 2 3$
* $1 4 3 2$
* $2 4 1 3$
* $2 4 3 1$
* $3 4 1 2$
* $3 4 2 1$.
 
Permutarea $1 2 3 4$ nu este valida deoarece si pozitiile $3$ si $4$ sunt vizibile.
== include(page="template/taskfooter" task_id="grigo") ==
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
3179