Fişierul intrare/ieşire:gradinarit.in, gradinarit.outSursăAdobe - Code Pandas
AutorTraian RebedeaAdăugată deadoberomaniaAdobe Romania adoberomania
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Gradinarit

Gigel este un tanar fermier care are o gradina de legume in care cultiva rasaduri de rosii (R) sau de castraveti (C).
Daca nu va pricepeti la cultivarea legumelor, lucrurile stau in felul urmator:

  • loturile sunt in general dreptunghiulare.
  • distanta intre randuri este egala, deci pe un lot dreptunghiular incap maxim N randuri, indiferent de tipul rasadurilor de pe fiecare rand.
  • pe fiecare rand, distanta intre doua rasaduri adiacente este egala, deci pe un rand incap maxim M rasaduri de legume, indiferent de tipul lor.

Din pacate pentru Gigel, toate rasadurile sale au fost invadate de catre daunatori, iar el a aflat ca tratamentele sunt diferite in functie de tipul de rasad.
Un astfel de tratament omoara daunatorii pentru rasadul corespunzator, dar omoara atat daunatorii cat si rasadurile diferite (adica tratamentul pentru rosii distruge toti daunatorii, dar si rasadul de castraveti, etc).
Fiecare tratament este destul de scump asa ca Gigel poate cumpara doar X doze de tratament (costa la fel de mult indiferent de leguma). O doza de tratament poate fi folosita pentru oricat de multe rasaduri de pe acelasi rand, dar nu se poate face pauza de folosire nici pentru a trece de la un rand la altul, dar nici pentru a trata rasaduri neconsecutive de pe acelasi rand deoarece timpul de nefolosire al tratamentului este prea mare, iar acesta se strica repede daca nu este folosit in continuu.

Cum dozele de tratament sunt limitate, Gigel poate sa trateze un rasad cu tratamentul corect si acesta sa supravietuiasca, cu cel gresit sau sa nu-l trateze caz in care rasadul respectiv va muri. Ajutati-l pe Gigel sa maximizeze numarul de rasaduri care vor supravietui dupa tratament in conditiile specificate de problema.

Date de intrare

Fisierul de intrare gradinarit.in contine:

  • pe primul rand doua numere intregi: N - numarul de randuri, M - numarul de rasaduri de pe fiecare rand, si X - numarul de doze de tratament disponibile
  • pe urmatoarele N randuri sunt cate M numere care reprezinta ordinea rasadurilor de pe randul respectiv codificate printr-un sir de caractere 'R' si 'C' separate prin cate un spatiu

Date de iesire

In fisierul de iesire gradinarit.out scrieti o singura linie care contine un intreg care reprezinta numarul maxim de rasaduri care pot supravietui dupa tratament.

Restrictii

  • 0 ≤ N, M ≤ 60
  • 0 ≤ X ≤ 5000

Exemplu

gradinarit.ingradinarit.out
5 7 3
C R C R R R R
C R C R C R R
C R C R R C C
C R C R R R R
R R C R C C R
14
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content