Fişierul intrare/ieşire:gradina3.in, gradina3.outSursăONI 2013, clasa a 9-a
AutorAlin BurtaAdăugată descipianusFMI Ciprian Olariu scipianus
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Gradina 3

Păcală a reuşit să ducă la bun sfârşit înţelegerea cu boierul căruia-i fusese slugă şi, conform învoielii, boierul trebuie să-l răsplătească dându-i o parte din livada sa cu pomi fructiferi. Boierul este un om foarte ordonat, aşa că livada sa este un pătrat cu latura de N metri unde, pe vremuri, fuseseră plantate N rânduri cu câte N pomi fiecare. Orice pom fructifer putea fi identificat cunoscând numărul rândului pe care se află şi poziţia sa în cadrul rândului respectiv. Cu timpul, unii pomi s-au uscat şi acum mai sunt doar P pomi. Păcală trebuie să-şi delimiteze în livadă o grădină pătrată cu latura de K metri.

Cerinţă

Cunoscând dimensiunile livezii şi grădinii, numărul pomilor din livadă şi poziţia fiecăruia, determinaţi numărul maxim de pomi dintr-o grădină pătrată de latură K şi numărul modurilor în care poate fi amplasată grădina cu numărul maxim de pomi.

Date de intrare

Fişierul de intrare gradina3.in conţine:
- pe prima linie numerele naturale N, P şi K, separate prin câte un spaţiu, cu semnificaţia din enunţ;
- pe următoarele P linii câte 2 numere naturale Lin şi Col, separate printr-un spaţiu, reprezentând numărul rândului, respectiv poziţia în rând a fiecărui pom din livadă.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire gradina3.out va conţine:
- pe prima linie numărul maxim de pomi fructiferi dintr-o grădină pătrată cu latura de K metri;
- pe a doua linie numărul de posibilităţi de a amplasa grădina astfel încât să conţină numărul maxim de pomi determinat.

Restricţii

  • 2 ≤ N ≤ 1000
  • 1 ≤ P ≤ N2
  • 1 ≤ K ≤ N

Exemplu

gradina3.ingradina3.out
12 10 5
4 3
5 5
6 8
7 3
7 7
8 8
9 3
9 6
10 10
11 5
5
5

Explicaţie

Grădina lui Păcală poate avea maximum 5 pomi fructiferi. Ea poate fi amplasată în 5 moduri, având colţul stânga-sus de coordonate: (5, 3), (5, 4), (5, 5), (6, 6), (7, 3).

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content