Diferente pentru problema/ghemotoace intre reviziile #9 si #8

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="ghemotoace") ==
Alex a cumpărat pentru pisica sa $n$ ghemotoace de culori diferite pe care le sortează după culoare. În fiecare zi $i$ din următoarele $t$, pisica va alege $q{~i~}$ perechi de ghemotoace adiacente cu care să se joace şi va interschimba poziţiile gheotoacelor din fiecare pereche. Alex ştie culorile ghemotoacelor care au fost interschimbate dar nu şi ordinea acestora. Astfel el vă cere să găsiţi ordinea în care se află ghemotoacele în fiecare zi.
Alex a cumpărat pentru pisica sa $n$ ghemotoace de culori diferite pe care le sortează după culoare. În următoarele $t$ zile pisica va alege q perechi de ghemotoace adiacente cu care să se joace şi va interschimba poziţiile gheotoacelor din fiecare pereche. Alex ştie culorile ghemotoacelor care au fost interschimbate dar nu şi ordinea acestora. Astfel el vă cere să găsiţi ordinea în care se află ghemotoacele în fiecare zi.
Culorile sunt codificate prin numere naturale de la 1 la n.
Răspunsul pentru fiecare zi va fi dat sub forma unui cod reţinut într-o variabilă de tip **unsigned long long** şi obţinut din următoarea formulă:  <tex>\sum_{i=0}^{n-1} 23^{n-1-i}*v[i]</tex> ( $v[i]$ = culoarea ghemotocului de pe poziţia $i$ )
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $ghemotoace.out$ se vor afla $t$ numere, câte unul pe fiecare linie. Pe linia $i$ se va găsi răspunsul pentru ziua $i$.
 
h2. Notă
 
Între ataşamente, puteţi găsi fişierul _$manager.cpp$_ pe care îl puteţi descărca. E recomandat, atât pentru a scrie o sursa eficientă şi elegantă, cât şi pentru a simula experienţa problemei din timpul concursului, să completaţi această sursă cu implementarea funcţiilor $init()$ si $makeSwaps()$.
În fişierul de ieşire $ghemotoace.out$ se vor afla $t$ numere, câte unul pe fiecare linie. Pe linia $i$ se va gasi răspunsul pentru ziua $i$.
h2. Restricţii
* Orice pereche (neordonată) de culori apare cel mult o singură dată în cadrul unei zile
* Orice pereche de culori apare o singură dată în fişierul de intrare.
* Punctarea se va face separat, testele fiind independente unul de altul.
* Primul test ( $nrTestCase = 1$ ) are proprietatea ca perechile sunt date în ordinea în care s-au efectuat interschimbările
* Următoarele 2 teste respectă următoarele restricţii: $1 &le; n &le; 20.000$  şi $t = 1$

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.