Fişierul intrare/ieşire:game.in, game.outSursăBursele Agora 2004
AutorCosmin Silvestru NegruseriAdăugată de
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Game

Andrei a invatat un joc matematic interesant care vrea sa il arate lui Mihai. Jocul incepe cu N gramezi de pietre. Fiecare jucator aflat la mutare poate lua pietre dintr-o singura gramada. Numarul pietrelor luate poate fi 1 sau un numar prim. Jucatorii muta alternativ, iar castigatorul este cel care ia ultima piatra.
Andrei se ofera sa il lase pe Mihai sa faca prima mutare, dar Mihai stie ca Andrei a invatat deja strategia jocului, asa ca doreste sa afle daca are sau nu o strategie sigura de castig. Baietii joaca cate 10 jocuri consecutiv.

Cerinta

Sarcina voastra este sa il ajutati pe Mihai cu raspunsul exact pentru fiecare dintre cele 10 configuratii.

Date de Intrare

Fisierul de intrare game.in contine zece linii. Primul numar de pe o astfel de linie reprezinta numarul N al gramezilor, iar in continuare se afla N numere care reprezinta numarul pietrelor din fiecare gramada. Numerele de pe o linie vor fi separate prin spatii.

Date de Iesire

Fisierul de iesire game.out va contine cate o linie pentru fiecare dintre configuratiile din fisierul de intrare (in aceeasi ordine). Valoarea de pe o linie va fi 1 daca Mihai are o strategie sigura de castig pentru configuratia corespunzatoare si 0 in caz contrar.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 1000
  • numarul total al pietrelor nu va depasi 2000000000 pentru o configuratie.

Exemplu

game.ingame.out
2 2 1
3 7 7 7
1 1000
2 5 5
4 3 3 3 3
2 2 1
3 7 7 7
1 1000
2 5 5
4 3 3 3 3
1
1
0
0
0
1
1
0
0
0

Explicatie

Pentru prima configuratie Mihai va lua o piatra din prima gramada. Apoi, Andrei va lua o piatra din una dintre cele doua gramezi,iar Mihai va lua piatra din cealalta gramada si va castiga.
Pentru cea de-a doua configuratie Mihai va lua toate cele sapte pietre din una dintre gramezi. Apoi, Andrei va lua un numar de pietre dintr-una dintre gramezile ramase, iar Mihai va lua acelasi numar de pietre din cealalta gramada ramasa. Procesul va continua pana in momentul in care nu va mai ramane nici o piatra. Ultima mutare va fi efectuata cu siguranta de catre Mihai.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content