Fişierul intrare/ieşire:flori.in, flori.outSursăOJI 2006, clasa a 9-a
AutorCristina BohmAdăugată deFlorianFlorian Marcu Florian
Timp execuţie pe test0.2 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Flori

Fetitele din grupa mare de la gradinita culeg flori si vor sa impleteasca coronite pentru festivitatea de premiere. In gradina sunt mai multe tipuri de flori. Fiecare dintre cele N fetite culege un buchet avand acelasi numar de flori, insa nu neaparat de acelasi tip. Pentru a impleti coronitele fetitele se impart in grupe. O fetita se poate atasa unui grup numai daca are cel putin o floare de acelasi tip cu cel putin o alta fetita din grupul respectiv.

Cerinta

Fiind dat un numar natural N reprezentand numarul fetitelor si numarul natural K reprezentand numarul de flori dintr-un buchet, sa se determine grupele care se formeaza.

Date de intrare

Fisierul de intrare flori.in contine pe prima linie, separate printr-un spatiu, numerele naturale N si K, reprezentand numarul de fetite si respectiv numarul de flori din fiecare buchet. Fiecare dintre urmatoarele N linii contine, pentru fiecare fetita, cate K valori separate prin cate un spatiu reprezentand tipurile de flori culese.

Date de iesire

Fisierul de iesire flori.out va contine pe fiecare linie cate o grupa formata din numerele de ordine ale fetitelor separate prin cate un spatiu, in ordine crescatoare, ca in exemplu.

Restrictii

  • 1 < N ≤ 1000.
  • 1 < K ≤ 1000.
  • Tipul unei flori este un numar intreg din intervalul [0,1000].
  • Intr-o grupa numerele de ordine ale fetitelor trebuie date in ordine strict crescatoare.
  • In fisierul de iesire grupele vor fi afisate in ordinea crescatoare a numarului de ordine al primei fetite din grupa.

Exemplu

flori.inflori.out
5 4
1 2 3 4
5 6 9 6
1 1 1 1
2 4 4 3
7 7 7 7
1 3 4
2
5

Explicatie

Fetitele 1 si 3 au cules amandoua flori de tipul 1, iar fetitele 1 si 4 au cules amandoua flori de tipurile 2, 3 si 4, deci toate cele trei fetite (1, 3, 4) se vor afla in aceiasi grupa. Fetitele 2 si 5 vor forma fiecare cate o grupa deoarece nu au cules flori de acelasi tip cu nici una dintre celelalte fetite. 

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content