Diferente pentru problema/fenrir intre reviziile #5 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

Cei douăzeci de ciobănaşi au douăzeci de stâne, fiecare stână adăpostind o turmă de miei. Aceştia pot construi cărări directe, bidirecţionale, între oricare două stâne. Ei ştiu că Fenrir va lovi o singură dată, la lăsarea serii, trecând prin fiecare stână maxim o dată (fiind un animal mitologic relativ ocupat) şi nimicind turmele din stânele respective. Cunoscând acest lucru ciobănaşii vor să construiască o reţea de cărări care să le asigure o bună comunicare pe parcursul atacului, dar în acelaşi timp să nu uşureze prea mult deplasarea lui Fenrir. Mai exact, reţeaua de cărări trebuie să respecte următoarele proprietăţi
1. Trebuie să nu existe un drum format din cărări care să viziteze toate cele $20$ de stâne exact o dată. Acest lucru ar garanta că Fenrir va consuma toate cele $20$ de turme, ceea ce ar fi dezastruos pentru ciobănaşi. Protejând măcar o turmă pe parcursul atacului, acestia ar putea repopula şi celelalte stâne.
1. Trebuie să nu existe un drum format din cărări care să viziteze toate cele $20$ de stâne exact o dată. Acest lucru ar garanta că Fenrir va consuma toate cele $20$ de turme, ceea ce ar fi dezastruos pentru ciobănaşi. Protejând măcar o turmă pe parcursul atacului, aceştia ar putea repopula şi celelalte stâne mai apoi.
2. Trebuie ca oricare două stâne să fie legate, direct sau indirect, prin cărări. Mai mult, dacă ar fi să numărăm stânele vecine pentru fiecare stână, minimul acestor valori ar trebui să fie cât mai mare.
Ciobănaşii nu au timp de generalizări, aşa că trebuie să rezolvaţi această problemă doar pentru acest caz cu $20$ de stâne. În schimb, punctajul vostru va depinde de numărul minim de vecni ai unei stâne în soluţia pe care o oferiţi.
 
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $fenrir.in$ ...
Fişierul de intrare $fenrir.in$ nu conţine nimic relevant pentru programul vostru, din motive evidente. Vom pune totuşi acolo versiunea integrală a baladei Mioriţa, dacă doriţi să o citiţi.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $fenrir.out$ ...
Prima linie din fişierul de ieşire $fenrir.out$ va conţine un număr $M$, reprezentând numărul total de cărări din soluţia voastră. Următoarele $M$ linii vor conţine câte o pereche $X Y$, seminficând faptul că stânele cu numărul $X$ şi $Y$ sunt legate printr-o cărare bidirecţională. Aceste numere trebuie să se afle în intervalul 1, 20.
h2. Restricţii

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.