Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2011-04-29 17:36:00.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:fabrica.in, fabrica.outSursăAlgoritmiada 2011, Runda Finala
AutorAndrei Parvu, Tiberiu SavinAdăugată deandrei.12Andrei Parvu andrei.12
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Fabrica

Ce curând, Dorel a renunţat să mai lucreze ca şi constructor de drumuri şi s-a angajat la proaspăta fabrică de doze de bere de lânga Timişoara. Sarcina lui este următoarea: având iniţial N doze goale, el trebuie să treacă aceste doze prin două procese: procesul A, în care se toarnă bere în doze şi procesul B în care se sigileaza dozele. Bineînţeles, deoarece nimeni nu ar cumpăra o doză de bere goala, ordinea proceselor trebuie sa fie mai întâi A şi după aceea B. Se ştie că procesul A poate fi executat pe oricare din cele NrA procesoare asociate, pentru fiecare procesor cunoscându-se timpul în care îşi îndeplineşte sarcina (să umple doza cu bere). La fel, procesul B poate fi executat pe oricare din cele NrB procesoare asociate, pentru fiecare procesor cunoscându-se timpul în care îşi îndeplineşte sarcina (să sigileze doza).
Dorel vrea să termine treaba cât mai repede, ca să poată după aceea să îşi savureze munca. Astfel el trebuie să determine timpul minim în care cele N doze sunt umplute cu bere şi sigilate.
Deoarece v-a promis o cotă parte din cele N doze, voi trebuie să îl ajutaţi să determine acest timp minim.

Date de intrare

Fişierul de intrare fabrica.in conţine pe prima linie N, NrA şi NrB.
Următoarea linie conţine NrA numere, al i-lea dintre acestea reprezentând timpul de execuţie pe al i-lea procesor asociat lui A.
Ultima linie conţine NrB numere, al i-lea dintre acestea reprezentând timpul de execuţie pe al i-lea procesor asociat lui B.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire fabrica.out va conţine două numere: primul reprezintă timpul minim în care cele N doze sunt trecute prin procesul A şi al doilea reprezintă timpul minim în care cele N doze sunt trecute prin procesul A şi prin procesul B.

Restricţii

  • ... ≤ ... ≤ ...

Exemplu

fabrica.infabrica.out
This is some
text written on
multiple lines.
This is another
text written on
multiple lines.

Explicaţie

...

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?