Fişierul intrare/ieşire:emax.in, emax.outSursăLot Suceava 2007
AutorMircea Bogdan PasoiAdăugată debogdan2412Bogdan-Cristian Tataroiu bogdan2412
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Emax

Zaharel a devenit pasionat de expresii aritmetice. A scris un sir de N numere intregi pe o foaie de hartie si se intreaba care este expresia de valoare maxima pe care o poate forma cu aceste numere. El va construi o expresie respectand urmatoarele restrictii:

  1. Ordinea in care apar numerele in sir este aceeasi cu ordinea in care vor aparea in expresie.
  2. Se pot folosi paranteze rotunde si operatorii +, -, * care vor reprezenta operatiile de adunare, scadere si inmultire. Se considera ca + si - au aceeasi prioritate, iar * are cea mai mare prioritate.
  3. Operatorii trebuie inserati inaintea oricarui element din sir (mai putin inaintea primului element unde, dupa necesitati, poate fi introdus doar operatorul -), dar nu este permisa inserarea a doi operatori inaintea aceluiasi element.
  4. Parantezele pot fi aplicate oriunde, respectand conditia ca expresia rezultata sa fie corecta din punct de vedere matematic.

Cerinta

Scrieti un program pentru Zaharel care sa determine valoarea maxima a unei expresii pe care o poate construi cu cele N numere din sir.

Date de intrare

Fisierul de intrare emax.in contine pe prima linie numarul natural N. Pe cea de a doua linie se afla N numere intregi separate prin cate un spatiu reprezentand valorile din sir.

Date de iesire

Fisierul de iesire emax.out va contine un singur numar intreg reprezentand valoarea maxima a unei expresii care se poate construi cu cele N numere din sir, modulo 666013.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 100 000
  • Valorile din sir sunt numere intregi din intervalul [-100, 100]

Exemplu

emax.inemax.out
4
-1 1 -9 6
108

Explicatie

(-1 - 1) * (-9) * 6 = 108

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content