Diferente pentru problema/ecuatii2 intre reviziile #11 si #25

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="ecuatii2") ==
Sa consideram ecuatii de gradul I, de forma: expresie<sub>1</sub>=expresie ~2~
Expresiile specificate sunt constituite dintr-o succesiune de operanzi, intre care exista semnul + sau semnul - (cu semnificatia binecunoscuta de adunare, respectiv scadere). Fiecare operand este fie un numar natural, fie un numar natural urmat de litera x (litera x reprezentand necunoscuta), fie doar litera x (ceea ce este echivalent cu 1x).
De exemplu: 2x-5+10x+4=20-x
Observati ca in ecuatii nu apar paranteze si necunoscuta este intotdeauna desemnata de litera mica x.
Sa consideram ecuatii de gradul I, de forma: {$expresie{~1~}=expresie{~2~}$}. Expresiile specificate sunt constituite dintr-o succesiune de operanzi, intre care exista semnul + sau semnul - (cu semnificatia binecunoscuta de adunare, respectiv scadere). Fiecare operand este fie un numar natural, fie un numar natural urmat de litera $x$ (litera $x$ reprezentand necunoscuta), fie doar litera $x$ (ceea ce este echivalent cu $1x$).
De exemplu: $2x-5+10x+4=20-x$
Observati ca in ecuatii nu apar paranteze si necunoscuta este intotdeauna desemnata de litera mica $x$.
h2. Cerinta
Scrieti un program care sa rezolve ecuatii de gradul I, in formatul specificat in enuntul problemei.
 
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare ecuatii2.in contine pe prima linie un numar natural N, reprezentand numarul de ecuatii din fisier. Pe fiecare dintre urmatoarele N linii este scrisa cate o ecuatie.
Fisierul de intrare $ecuatii2.in$ contine pe prima linie un numar natural $N$, reprezentand numarul de ecuatii din fisier. Pe fiecare dintre urmatoarele $N$ linii este scrisa cate o ecuatie.
h2. Date de iesire
In fisierul de iesire ecuatii.out vor fi scrise N linii, cate una pentru fiecare ecuatie din fisierul de intrare. Pe linia i va fi scrisa solutia ecuatiei de pe linia i+1 din fisierul de intrare. Daca solutia ecuatiei este un numar real, atunci acesta se va scrie cu 4 zecimale. Raspunsul este considerat corect daca diferenta in valoare absoluta dintre solutia corecta si solutia concurentului este < 0.001. In cazul in care ecuatia admite o infinitate de solutii, se va scrie mesajul infinit (cu litere mici). Daca ecuatia nu admite solutii, se va scrie mesajul imposibil (de asemenea cu litere mici).
In fisierul de iesire $ecuatii2.out$ vor fi scrise $N$ linii, cate una pentru fiecare ecuatie din fisierul de intrare. Pe linia i va fi scrisa solutia ecuatiei de pe linia $i+1$ din fisierul de intrare. Daca solutia ecuatiei este un numar real, atunci acesta se va scrie cu $4$ zecimale. Raspunsul este considerat corect daca diferenta in valoare absoluta dintre solutia corecta si solutia concurentului este {$< 10^-3^$}. In cazul in care ecuatia admite o infinitate de solutii, se va scrie mesajul $infinit$ (cu litere mici). Daca ecuatia nu admite solutii, se va scrie mesajul $imposibil$ (de asemenea cu litere mici).
h2. Restrictii
* 1 &le; N &le; 10
* Lungimea unei ecuatii nu depaseste 255 caractere.
* $1 &le; N &le; 10$
* Lungimea unei ecuatii nu depaseste $255$ caractere.
* Ecuatiile nu contin spatii.
* Numerele naturale care intervin in ecuatii sunt &le; 1000.
* Punctajul pe un test se acord daca si numai daca toate ecuatiile din testul respectiv au fost rezolvate corect.
 
* Numerele naturale care intervin in ecuatii sunt $&le; 1000$.
* Punctajul pe un test se acorda daca si numai daca toate ecuatiile din testul respectiv au fost rezolvate corect.
h2. Exemplu
|
== include(page="template/taskfooter" task_id="ecuatii2") ==
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
2071